Dragnea: Ambasadelor li se transmite mesajul că PSD va subjuga Justiția; nu există așa ceva

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că la ambasadele străine din București se transmite în ultimele zile ideea că PSD va subjuga justiția din România, deși această idee este falsă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2017 - 23:52

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că la ambasadele străine din București se transmite în ultimele zile ideea că PSD va subjuga Justiția din România, deși această idee este falsă.

Liviu Dragnea a susținut, într-o intervenție la Realitatea TV, că nu poate fi vorba de subjugarea Justiției într-un stat democratic, iar punctul lui de vedere, deja exprimat, este că judecătorii trebuie să fie cu adevărat independenți și protejați.

Președintele PSD a făcut aceste precizări după ce a fost solicitat să comenteze informațiile potrivit cărora noua guvernare PSD - ALDE vizează o diminuare a puterii DNA, ceea ce ar slăbi lupta împotriva corupției.

'Se trimit la ambasade — oficial, neoficial, formal, informal — acest tip de informații, aceste două informații, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist și că PSD va subjuga justiția. Nu există așa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiția? A, ce am spus și voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii să fie independenți și protejați', a declarat Liviu Dragnea.

"Pe asta se bazează statul de drept, pe judecători bine plătiți, care să aibă la dispoziție infrastructura judecătorească a instanțelor foarte bine realizată, să nu aibă o încărcătură de dosare mare și să se simtă într-adevăr independenți, să judece după propria lor conștiință și după cadrul legal. În schimb, să nu ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă în ultimele zile. Eu sper să nu mai apară alte lucruri și sper ca ceea ce se vede în ultimele zile să nu fie adevărat. Să nu uităm niciodată că drepturile și libertățile fundamentale ale omului să fie respectate", a mai spus președintele PSD.

Citește totul despre:

Comentarii