11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechDin culisele negocierii PNL-PDL. Blaga: Primele discuții au fost când a venit...

Din culisele negocierii PNL-PDL. Blaga: Primele discuții au fost când a venit Biden în România. Sper să avem un candidat pe care l-ar vota și Băsescu

Șeful PDL Vasile Blaga a precizat, miercuri seara, la postul B1 Tv că nu au existat tatonări cu Antonescu despre alianța PNL – PDL decât după alegeri, dar primele discuții pe această temă au avut loc în timpul vizitei lui Biden în România. Blaga a mai spus că speră doar că din fuziunea celor  doua partide să rezulte un candidat pe care l-ar vota și Traian Băsescu.

„Am decis să discutăm despre asta exact în ziua în care Joe Biden și-a susținut discursul la Palatul Cotroceni. Dar nu au existat tatonări înainte de alegeri. După rezultatul alegerilor, am decis să colaborăm”, a spus Blaga la B1tv.

„Toate discuțiile azi au fost despre viitor, despre un proiect politic solid, nu împotriva cuiva anume, guvernării PSD, dar e unul pentru România și mai puțin despre PNL și PSD. Am greșit și noi și PNL. Unificarea se va face pornind de la PNL și PDL, cele mai importante și cu rezultate similare la ultimele alegeri, dar suntem deschiși spre colaborări și cu alții care vor împărtăși aceleași valori. Una dintre cele mai importante valori este continuarea parcurului euro-atlantic al României. Ne dorim să creem oameni care să depindă cât mai puțin de stat”, a spus Blaga. 
 
Întrebat dacă va avea încredere în PNL, Vasile Blaga a răspuns: „Absolut da, iar dovada faptului este că nu va exista hârtie parafată. Eu am încredere în PNL care, iată, a votat ca europarlamentarii lor să intre în PPE. Credeți că poți să faci ce vrei în PPE? Asta e dovada că vor milita pentru un stat de drept”. 

Liderul PDL Vasile Blaga spune își dorește ca și președintele Băsescu să-l voteze pe candidatul desemnat de PNL și PDL pentru prezidențiale.

„Băsescu a avut un rol extrem de important în ceea ce a însemnat parcursul statului român și suntem profund recunoscători. A avut un merit deosebit și la formarea PDL. Opțiunea lui a fost alta și am respectat-o. Dar de aici și până acolo, că nu avem voie să gândim cu capul nostru, este altă discuție. Nu îi cerem voie să acționăm într-o construcție cu PNL. Eu am fost mereu un om liber. Nu întotdeauna am fost de acord cu președintele”, a mai spus Blaga.

„Sper din tot sufletul să avem un candidat la prezidențiale la care și Băsescu să spună că îl va vota, dar atât”, a punctat liderul PDL. 
 
Blaga a mai afirmat că nu a înțeles niciodată care este intenția PMP și de ce liderii acestei formațiuni au atacat PDL-ul în campanie chiar mai mult decât celelalte partide. 

„Eu nu știu ce vrea PMP, eu știu ce vrea PNL. La PMP văd că se ceartă între ei, liderii formali sau informali. Cred că ar trebui să regrete și cei din PMP atacuri repetate zilnic la PDL. Nu era normal să ne atace niște foști colegi care au dorit să părăsească partidul? De ce au părăsit partidul?”, a spus Vasile Blaga.

„Nu vreau să izolez PMP, nu dorit în viața mea să desființez un partid politic”, a completat liderul PDL.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă