8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechDacian Cioloș merge la Bruxelles. Timp de o săptămână, se întâlnește cu...

Dacian Cioloș merge la Bruxelles. Timp de o săptămână, se întâlnește cu înalți oficiali europeni

Fostul premier și europarlamentar Dacian Cioloș se întâlnește, săptămâna viitoare, la Bruxelles, cu șeful Comisiei Europene, precum și cu președintele și vicepreședintele Parlamentului European. Cioloș va discuta cu înalții oficiali despre posibilele scenarii pentru viitorul Europei, scrie Hotnews. 

Luni, Dacian Ciolos se va intalni cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu vicepresedintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda euro si dialogul social, precum pentru pentru stabilitate financiara, serviciile financiare si uniunea pietelor de capital,  dar si cu comisarii europeni Phil Hogan si Johannes Hahn, responsabili pentru Agricultura si dezvoltare rurala, respectiv Politica europeana de vecinatate si negocieri in vederea extinderii.

Marti, fostul premier va avea intalniri cu presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul si cu comisarul european pentru Politici climatice si energie, Miguel Arias Canete.

Miercuri, Dacian Ciolos va avea o reuniune cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani si are programate intalniri cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, reponsabil pentru o mai buna legiferare, relatii interinstitutionale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale, cu vicepresedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, reponsabil pentru portofoliul Locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate si cu comisarul european Gunter Oettinger, responsabil pentru buget si resurse umane. 

Joi si vineri, Dacian Ciolos are prevazuta o serie de reuniuni cu organizatii neguvernamentale de la Bruxelles si cu inalti functionari europeni.
 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă