21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechDacian Cioloș confirmă că nu va intra în USR

Dacian Cioloș confirmă că nu va intra în USR

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat joi că decizia lui este să nu se înscrie în Uniunea Salvați România (USR) și a precizat că a ajuns la această concluzie chiar după primele discuții avute cu Nicușor Dan.

"Vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvați România. De altfel, este o concluzie la care am ajuns încă înainte de a apărea toate speculațiile, înainte de înființarea acelei comisii de negociere în USR, de pozițiile și de reacțiile din ultimele zile. Este o decizie pe care am luat-o după primele discuții avute cu Nicușor Dan, pe care i-am și comunicat-o acum mai bine de o săptămână, când mi-a prezentat opinia sa clară în calitate de președinte al partidului", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Fostul premier a precizat că are alături de el colaboratori din echipa guvernamentala de anul trecut, oameni lângă care a "construit politici de care România are și va avea nevoie, oameni care mai pot face încă multe lucruri bune pentru țară".

"Nu s-a pus niciodată problema ca eu sa negociez pentru mine o poziție sau alta în USR, așa cum reiese din unele poziții publice. Discuțiile s-au purtat în jurul unui posibil proiect comun între aceasta echipa și USR. Discuțiile cu președintele USR le-am purtat întotdeauna cu deschidere, cu bună credință, concentrându-mă pe ceea ce putem construi împreună. Nu voi fi eu vreodată cel care să vrea să dea pe cineva la o parte, să vrea să vină la o masă deja așezată sau să culeagă roadele muncii altora", mai scrie Dacian Cioloș.

El adaugă că nu se consideră în măsură să judece "resorturile deciziilor luate în USR" și că le mulțumește celor care își doresc ca el să vină în USR.

"Consider însă că dezbaterea nu ar trebui să fie despre o persoană, oricare ar fi ea, ci despre măsura în care USR dorește să se deschidă celor care vor să contribuie la acest proiect politic. E o decizie pe care trebuie să o ia USR. Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc. Am convingerea că, în măsura în care acțiunile noastre au la baza aceleași valori morale și dorința de a pune umărul la transformarea României în mai bine, este foarte probabil ca drumurile noastre să se reîntâlnească", conchide Cioloș.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă