Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Criza de la TVR, motiv de ceartă între PSD şi PNL. De ce vrea UDRM ştergerea TUTOROR DATORIILOR

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, miercuri, în legătură cu apelul liderului PSD Liviu Dragnea privind prezenţa parlamentarilor opoziţiei la comisiile de cultură pentru rezolvarea problemei TVR, că situaţia televiziunii publice nu se soluţionează în comisiile de cultură, ci în Guvern,

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2015 - 17:18

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, miercuri, în legătură cu apelul liderului PSD Liviu Dragnea privind prezenţa parlamentarilor opoziţiei la comisiile de cultură pentru rezolvarea problemei TVR, că situaţia televiziunii publice nu se soluţionează în comisiile de cultură, ci în Guvern. În schimb, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat, declarându-se convins că "decapitarea conducerii" nu va rezolva problema, informează Mediafax.

"Astăzi preşedintele PSD care uită că a fost 3 ani de zile vicepremier în Guvernul Ponta a făcut apel la înţelepciunea Parlamentului să regleze situaţia de la TVR. Eu vă spun că, în opinia PNL, tot ce se întâmplă acum la TVR reprezintă un eşec al Guvernului PSD şi un eşec al lui Ponta personal, cel care şi-a asumat rezolvarea situaţiei încă din 2012 prin semnarea unui memorandum în acest sens. Pobabil că şi domnul Dragnea şi domnul Ponta uită semnarea acelui memmorandum în 2012, ulterior s-a făcut mult prea puţin şi inacţiunea Guvernului a distrus televiziunea publică. În 3 ani lucrurile s-au degradat constant, s-a ajuns la datorii de peste 50 milioande euro, la blocarea conturilor TVR etc. Problema noastră în acest moment este că Ponta şi PSD nu vor să salveze TVR, ci vor să o subordoneze politic. Asta este singura certitudine pe care o aveam. Nu în comisiile de cultură se rezolvă problema critică în care se află televiziunea publică, ci Guvernul este cel care trebuie să ia măsuri, că eşalonează datoriile, că le şterge, că discută de redimensionarea acestei structuri, va trebui să le discute mai devreme sau mai târziu Guvernul", a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că face apel la Guvern să rezolve blocajul de la TVR şi aşteaptă o propunere serioasă din partea Eexcutivului, arătând că nu acceptă schimbarea conducerii sau politizarea televiziunii. "Cred că nu este săptămână în care să nu fac un apel la Gvern să reacţioneze la solicitările televiziunii publice. S-au perindat mulţi acolo, majoritatea în Consiliul de Administraţie tot PSD o are şi suntem în acest blocaj. Nu voi accepta schimbarea sau politizarea TVR, propunerile venite din partea lui Dragnea şi PSD, şi aştept o propunere serioasă din partea Guvernului pentru redresarea televiziunii publice", a mai spus liderul liberal. Gorghiu a precizat că va discuta şi cu UDMR în această săptămână şi săptămâna viitoare: "Dacă Victor Ponta nu va vrea să rezolve lucrurile pragmantic, vom face opoziţie şi front comun cu UDMR pentru a găsi noi mijloce să punem presiune pe guvern pentru găsirea de soluţii pentru TVR".

Şeful UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că "trebuie găsită o soluţie la nivel guvernamental. Prima variantă ar fi o discuţie cu Comisia Europeană şi o discuţie foarte serioasă despre datoria Televiziunii Române către bugetul de stat. Eu am propus, şi sunt convins că se poate realiza, ştergerea datoriei către bugetul de stat. Până când nu se va şterge această datorie, e puţin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile şi nu vor fi mai mulţi bani, de aceea eu resping din start această soluţie". El a mai spus că ştergerea datoriilor TVR către bugetul de stat trebuie urmată de o restructurare a Televiziunii Române, declarându-se convins că, în momentul de faţă, o discuţie politică pe această temă "ar strica şi mai mult".

Marţi, Liviu Dragnea a cerut Opoziţiesă participe la lucrările comisiilor pentru Cultură, unde se dezbate raportul TVR, pentru a putea găsi soluţii de salvare a televiziunii, respingând categoric solicitările conducerii TVR pentru mărirea taxei TV.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...