Cristian Ghinea: Fiecare academician impostor de la Academia lui Oprea primește 3.615 lei pe lună

Deputatul USR Cristian Ghinea a anunțat duminică, pe Facebook, faptul că a solicitat informații, atât la Ministerul de Interne cât și la Ministerul Apărării, despre Academia de Știinte ale Securității Naționale, „academia impostoare creată de Gabriel Oprea".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2017 - 17:44

Deputatul USR Cristian Ghinea a anunțat duminică, pe Facebook, faptul că a solicitat informații, atât la Ministerul de Interne cât și la Ministerul Apărării, despre Academia de Știinte ale Securității Naționale, „academia impostoare creată de Gabriel Oprea".

"Dna Carmen Dan nu a avut amabilitatea să-mi ofere informații. Dl Fifor a fost ceva mai amabil", precizează Cristian Ghinea.

Astfel, drept răspuns la interpelarea parlamentară, MapN i-a transmis lui Ghinea că Academia Securității Naționale a fost înființată dintr-o „firească dorință de acoperire a unui domeniu conceptual de excelență".

În schimb, Cristian Ghinea consideră că Academia lui Oprea reprezintă doar o "impostură legalizată".

"În urma scandalului din 2016, 10 membri au renunțat la impostura plătită, astfel că acum au rămas 19 indemnizații de „academician", reprezentând un total de 68.685 lei pe lună (fiecare „academician" impostor primește 3.615 lei pe lună pentru că ne face onoarea de a fi contemporan cu noi)", precizează Cristian Ghinea.

Deputatul USR anunță că senatorul Traian Băsescu, liderul PMP, a depus un proiect de lege pentru desființarea acestei Academii, proiect pe care și Cristian Ghinea îl va susține.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...