Cristian Diaconescu, la RFI, despre afirmațiile lui Liviu Dragnea privind multinaționalele: Consecințele pot fi extem de complicate. Pot genera, pe termen mediu și lung, respingere din partea celor pe care îi considerăm parteneri economici esențiali

Prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, la RFI, că PSD trebuie să renunțe la discursul „dușmanului extern” și să repare consecințele generate de OUG 13. Precizarea vine după ce liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a cerut Comisiei SRI din Parlament să clarifice în ce măsură s-au implicat multinaţionalele în protestele de stradă din ultimele săptămâni.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.02.2017 - 10:59

Prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, la RFI, că PSD trebuie să renunțe la discursul „dușmanului extern” și să repare consecințele generate de OUG 13. Precizarea vine după ce liderul social-democrat, Liviu Dragnea,  a cerut Comisiei SRI din Parlament să clarifice în ce măsură s-au implicat multinaţionalele în protestele de stradă din ultimele săptămâni.

În opinia sa, o forță politică matură „ar trebui să repare consecințele generate de o greșeală”.

Sunt convins că PSD are maturitatea necesară de a pune în aplicare în România ceea ce şi-a asumat ca responsabilitate, nu numai pe plan intern, dar şi pe plan internaţional şi anume faptul că actele normative pe care le-aţi menţionat au fost alcătuite şi mai ales comunicate de o manieră greşită. Or din acest punct de vedere, cred că ar fi foarte bine ca această situaţie să se rezolve, fără a se mai folosi argumente ale duşmanului extern, ale unor influenţe mai mult sau mai puţin dovedite (…), pentru a delegitima o mişcare ce a cuprins întreaga Românie şi a dobândit recunoaştere internaţională”, a declarat el.

 

Totodată, Cristian Diaconescu a comentat și decizia președintelui Camerei Deputaților de a cere Comisiei de control a SRI privind gradul în care multinaționalele s-au implicat în protestele antiguvernamentale.

„Afirmaţia conform căreia ar trebui să se înţeleagă de către opinia publică din România faptul că o serie de multinaţionale, mă rog, companii desfăşoară activităţi împotriva siguranţei naţionale este cât se poate de gravă, consecinţele pot fi extrem de complicate. Mai mult decât atât, practic, un partid de guvernământ dintr-un stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice consideră că reprezentanţii capitalului străin, dar şi al celui românesc organizează activităţi antistatale. Aceste afirmaţii doar dacă privim la modul în care sunt făcute şi direcţiile spre care sunt îndreptate pot genera pe termen mediu şi lung nu numai suspiciune şi neîncredere, dar şi o formă de respingere din partea celor pe care îi considerăm parteneri economici esenţiali pentru România”, a mai spus el.


Citește și: Liviu Dragnea spune c-a auzit că multinaționalele și-au îndemnat angajații să protesteze împotriva PSD și cere informații de la președintele Comisiei SRI

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că a auzit că unele firme multinaționale și-au îndemnat angajații din România să participe la demonstrațiile împotriva Guvernului Grindeanu.


 

 

Citește totul despre:

Comentarii