9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechCutremur în PNL. Antonescu a demisionat dar rămâne șef. Tăriceanu, dat afară...

Cutremur în PNL. Antonescu a demisionat dar rămâne șef. Tăriceanu, dat afară din ședința BPN. Filiala care l-a reprimit în partid, dizolvată. Orban, candidat la șefia PNL

UPDATE. Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, după Delegația Permanentă, că va candida pentru funcția de președinte al partidului, la congresul extraordinar..

UPDATE. Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a ieşit, luni după-amiază, din şedinţa liderilor PNL, menţionând că BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a susţinut că fostul premier liberal nu mai este, acum, membru în PNL.

UPDATE. Vicepreședinții PNL au demisionat în bloc în cadrul BPN al partidului, ședință în care s-a dat și un vot împotriva unei colaborări cu PSD, au declarat surse liberale.

UPDATE. Crin Antonescu și-a prezentat, oficial, demisia în fața Biroului Permanent al PNL.

UPDATE. Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

UPDATE. După demisia în bloc, actualul Birou Politic ar urma să asigure interimatul până la congres.

UPDATE. În PNL se discută despre demisia întregului Birou Politic, după ce partidul a obținut 15% la euroalegeri, sub obiectivul fixat de 20%. Liderii PNL vor discuta în BPN, luni, la ora 14.00,  despre convocarea unui congres extraordinar pentru succesiunea la șefia partidului astfel încât să nu se ajungă în toamnă cu preşedinte interimar, în condițiile în care Crin Antonescu și Klaus Iohannis își părăsesc funcțiile, potrivit unor surse liberale. Până la acel moment, mai mulți lideri se află la sediul PNL pentru a discuta cu Crin Antonescu, între aceștia numărându-se liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, liderul deputaților PNL, George Scutaru, vicepreşedintele PNL Mircea Roşca, secretarul general al partidului Rareș Mănescu și purtătorul de cuvânt, Cristina Pocora. La sediul PNL sunt aşteptaţi şi alti lideri liberali.

UPDATE Într-o postare pe contul său de Facebook, Crin Antonescu a spus explicit că va demisiona din fruntea PNL. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL, Klaus Ioahhnis a anunțat că a demisionat din funcție.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat că rezultatul de la alegerile europarlamentare este un eșec pe care și-l asumă ca președinte al partidului și prin urmare își va respecta promisiunea din timpul campaniei electorale de a demisiona din funcție.

”La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este un rezultat sub aşteptările noastre. Aşa cum am anunţat din campanie, neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte mi-l asum. Evident că îmi voi ţine cuvântul, nu s-a pus niciodată problema alfel. În şedinţa de la ora 14.00 voi anunţa colegii şi vom lua decizia acolo”, a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a declarat, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine mai puţin de 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European.

Crin Antonescu a arătat că, având în vedere contextul european, în urma consultării cu mulţi colegi, şi mai ales în situaţia internă şi externă, va propune, la Biroul Politic al partidului, ca europarlamentarii liberali să adere la grupul PPE.

”Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei”, a anunţat Antonescu, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

”Având în vedere că mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele naţionale, cine va avea mai mulţi europarlamentari, mai multe mandate între PPE şi PSD, va desemna preşedintele Comisiei Europene”, a arătat Antonescu.

El a mai spus că opţiunea PNL este foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europpene din partea PPE, adăugând că există şi o compatibilitate doctrinară, de orietare politică strategică între PPE şi PNL, un partid de dreapta.

Potrivit lui Antonescu, în al doilea rând, opţiunea este legată de faptul că dreapta trebuie să îşi unească forţele şi în Europa, şi în ţară.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă