10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechCodrin Ștefănescu: Prin declarațiile referitoare la legile Justiției, Ludovic Orban duce în...

Codrin Ștefănescu: Prin declarațiile referitoare la legile Justiției, Ludovic Orban duce în derizoriu PNL

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, spune că, prin recentele declarații referitoare la legile Justiției, președintele PNL, Ludovic Orban, reușește "să ducă în derizoriu" chiar propriul partid, informează Agerpres.

"Prin recentele declarații publice referitoare la legile Justiției, Ludovic Orban reușește să ducă în derizoriu chiar propriul partid. Că așa-zisul șef al PNL, speriat de alte dosare care i s-ar mai putea fabrica, este învârtit cu cheița de un sistem sinistru care culmea chiar și pe el l-a abuzat, nu mai este niciun secret", declară Codrin Ștefănescu.

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, acest fapt este demonstrat chiar prin declarațiile contradictorii pe care le face la doar câțiva ani distanță.

"Orban — 'liderul de dreapta' — susține cu ardoare niște idei atât de lipsite de logică, încât reușește să șocheze și ce a mai rămas din propriul electorat. Atât de absurde și incoerente sunt declarațiile lui, încât nici măcar pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu au izbutit să-l facă măcar puțin mai simpatic în ochii electoratului PSD. Dacă asta a urmărit sistemul prin vocea lui Orban, nu a reușit", spune Codrin Ștefănescu.

El susține că românii vor modificarea Codurilor penale în concordanță cu deciziile Curții Constituționale.

"Sistemul, binomul, Iohannis, Orban, cât și colegii pedeliști ai acestora, vopsiți în liberali, știu cu exactitate ceea ce își dorește electoratul PSD, dar și cel cu adevărat liberal, concentrat în jurul ALDE, și, în general, ce vor cu adevărat românii. Și românii vor lucruri concrete. Românii vor modificarea Codurilor penale în cel puțin 100 de puncte, în concordanță cu deciziile Curții Constituționale. Românii vor o lege a răspunderii magistraților. Românii vor respectarea tuturor drepturilor și libertăților cetățenilor. Românii vor încetarea defilărilor în cătușe la TV", arată Codrin Ștefănescu.

Social-democratul mai spune că românii vor eliminarea controlului unor structuri ale statului asupra cetățenilor.

"Românii vor ca nimeni să nu mai stea cu frică, că oricând poate fi luat de pe stradă sau din casă, de lângă familie, copii, în baza unor dosare fabricate. Românii vor eliminarea definitivă a controlului absolut și absurd al unor structuri ale statului asupra cetățenilor. Și, absolut toată lumea dorește acel echilibru constituțional între puterile statului.

Și atunci, chiar și ignorându-i penibilitățile enunțate cu emfază în spațiul public, fricosul Ludovic Orban nu ar trebui să se mai mire că pleacă și vor mai pleca din partidul său structuri întregi, liberali adevărați care nu se mai regăsesc sub nicio formă în ceea ce a devenit astăzi PNL", adaugă Codrin Ștefănescu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că liberalii iau în calcul contestarea la Curtea Constituțională a României (CCR) a propunerilor de modificare a legilor Justiției anunțate de Tudorel Toader și a precizat că a avut o discuție cu președintele interimar al USR privind susținerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Justiției.

"PNL se va opune categoric propunerilor formulate de ministrul Justiției, în special vom fi împotriva a două propuneri, anume aceea de a elimina președintele din procedura de numire a șefilor parchetelor și propunerea de trecere a Inspecției Judiciare din subordinea CSM în subordinea Ministerului Justiției.

După ce au brevetat 'Marțea neagră', PSD-iștii vor să breveteze și 'miercurea neagră'. (…) Chiar dacă este făcut la lumina zilei, acest fapt reprezintă un atentat împotriva independenței Justiției. (…) Ne vom bate cu toate armele legale și constituționale împotriva acestor modificări legislative. Ambele propuneri sunt nu paralele cu Constituția, ci împotriva Constituției", a spus Orban, într-o conferință de presă.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă