5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechCoaliția de guvernare ar urma să discute, luni, despre măsurile fiscale anunțate...

Coaliția de guvernare ar urma să discute, luni, despre măsurile fiscale anunțate la învestirea Guvernului Tudose

O nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE va avea loc luni. Principala temă de discuție va viza măsurile fiscale anunțate la învestirea Cabinetului condus de Mihai Tudose, informează B1.ro.

Taxa de solidaritate sau impozitul pe cifra de afaceri sunt două din măsurile anunțate, care au fost aspru criticate. De examplu, șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a plasat împotriva modificărilor.

Potrivit sursei citate, proiectele sunt în fază de simulare, la Ministrul de Finanțe, iar ministrul Ionuț Mișa este așteptat să prezintă concluziile acestor simulări.

 Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că este necesar ca mediul de afaceri și cetățenii să știe ce planuri fiscale are statul. Precizările vin în contextul măsurilor economice anunțate de Executivul condus de Mihai Tudose.

„Avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui, nemaivorbind de faptul că ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt", a spus Iohannis, subliniind că mediul de afaceri și „omul simplu” vor să știe ce dorește statul să facă și cum va pune în practică schimbările.

Totodată, președintele Iohannis a atras atenţia că aceste obiective nu pot fi atinse prin „măsuri nepregătite sau slab pregătite".

„Predictibilitate, stabilitate, acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze", a subliniat președintele.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă