11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechClotilde Armand: Demisia lui Nicuşor Dan este o reacţie exagerată

Clotilde Armand: Demisia lui Nicuşor Dan este o reacţie exagerată

Demisia lui Nicuşor Dan din poziţia de preşedinte al USR şi din partid este o reacţie exagerată, care fragilizează partidul, a declarat astăzi Clotilde Armand, membru al USR.

“Nimeni nu l-a convins pe Nicuşor Dan să îşi depună demisia. Mi se pare o reacţie într-un fel exagerată, dar e una de onoare, de principiu. Sunt convinsă că vom depăşi acest moment.  Este un gest exagerat, care va face ca fiecare membru să îşi pună întrebări: ţinem la această uniune, care sunt priorităţile noastre?”, a afirmat Clotilde Armand, în direct la postul de televiziune Digi 24.

Ea a adăugat că “suntem încă toţi şocaţi de ce se întâmplă. Dacă nu se revine asupra deciziei şi Nicuşor continuă cu demisia lui de onoare, vom vedeam care ar fi persoana cea mai potrivită pentru a menţine această coaliţie, care deja va fi fragilizată”.

Întrebată dacă va candida ea în locul lui Nicuşor Dan, Armand a afirmat că nu crede că va face acest lucru, aşa cum nu a candidat nici data trecută, dar o să continue să se implice în exinderea partidului. În plus, vrea să fie foarte activă în Sectorul 1 al Capitalei, unde deţine funcţia de consilier local.

De asemenea, Clotilde Armand nu crede că Dacian Cioloş va veni să îi ia locul lui Nicuşor Dan: “Dacian Cioloş a spus foarte clar să nu îi mai folosim numele”, a spus reprezentanta USR. Ea a adăugat totuşi că în USR este loc şi pentru Nicuşor Dan şi pentru Dacian Cioloş. “Avem aşa multe de făcut, o luptă aşa grea de dus. E adevărat că ce se întâmplă în partid este mult mai mediatizat decât tot ce facem în partid pentru lupta împotriva corupţiei”, a punctat Clotilde Arman.

Aceasta a menţionat că una dintre “găurile negre” pe care le-a identificat în sectorul 1 este pe partea de salubritate, unde primăria a semnat cu o companie un contract pe 25 de ani, în valoare de 160-190 milioane de lei în fiecare an. “Oficiul Concurenţei s-a uitat la acest contract, aşteptăm verdictul lui. Vrem să renegociem, nu înţelegem de ce a fost semnat pe 25 de ani, nu au investit în echipamente care să se justifice”, a precizat Armand. Ea a mai criticat faptul că doar 13% din bugetul Capitalei se duce pentru investiţii, spre deosebire de 44% în Londra. 

Deputatul Nicușor Dan a declarat, joi, că a demisionat din funcția de președinte al USR, dar și din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Național al formațiunii, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție. Nicușor Dan a precizat că „rămâne disponibil pentru politica românească”, dacă Biroul Național își va revizui decizia. „Duminică, mi-am anunțat colegii de decizia mea, dacă votul a va fi așa cum a fost. Am revenit ieri și le-am spus ce vreau să fac. A fost o decizie asumat, pe care am comunicat-o. Îmi pare rău că decizia se presupune peste campania electorală a unor colegi din câteva orașe din România”, a mai spus el.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă