20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechCine este noul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Cine este noul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

UPDATE: “PSD are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, într-un an electoral important”, a declarat marţi noul preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, Mihai Fifor. 

“Consiliul Naţional al PSD trebuie să fie un laborator, un creuzet în care să se discute care este viitorul politic, ideologic al partidului. Întâmplarea face că lucrul acesta se dezbate într-un an electoral, un an cu două tururi de scrutin extrem de important pentru soarta partidului nostru, cu alegeri locale şi parlamentare, un an în care poate mai mult ca oricând partidul are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, astfel încât electoratul nostru să ne perceapă ca ceea ce suntem, adică PSD, partidul care face politicile de stânga ale acestei ţări. Cred că departamentele şi oamenii care le-ar putea constitui trebuie să aducă un plus de valoare din acest punct de vedere al ideologiei de stânga de care partidul are nevoie mai mult ca oricând”, a afirmat Fifor, la reuniunea CN al PSD, în care a fost ales preşedinte al acestui for cu unanimitate de voturi. 

El şi-a exprimat speranţa că, împreună cu colegii săi, va putea aşeza acest for “în matca unui laborator”, care să poată să facă tot ceea ce înseamnă politici ale partidului.

Senatorul Mihai Fifor a fost ales marţi în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate, anunţă Agerpres. După vot, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut lui Fifor ca, până la următoare şedinţă a CN, să vină cu propuneri privind organizarea pe departamente. 

“Cred că departamentele şi oamenii care le-ar putea constitui trebuie să aducă un plus de valoare”, a declarat Mihai Fifor. Funcţia de preşedinte al CN al PSD a fost deţinută de Rovana Plumb, care nu este prezentă la şedinţa de marţi.

Mihai Fifor are 46 de ani, este senator de Dolj, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie şi conduce PSD Craiova din 2010. În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana şi a fost chiar propus anul trecut pentru portofoliul de la transporturi.

Fifor este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie, dar face parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, din iulie 2013. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă