Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Care sunt obiectivele PLR pentru anul 2015

PLR a stabilit în Consiliul Național Executiv, care a avut loc în acest weekend, strategia pentru viitoarea sesiune parlamentară și obiectivele pentru anul 2015.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2015 - 11:15

PLR a stabilit în Consiliul Național Executiv, care a avut loc în acest weekend, strategia pentru viitoarea sesiune parlamentară și obiectivele pentru anul 2015.

În urma întâlnirii forurilor Partidului Liberal Reformator s-a stabilit poziția formațiunii cu privire la modificările Codului Electoral, proiect aflat în dezbatere în Parlamentul României. În acest sens, PLR va susține, în privința alegerilor locale, desemnarea primarilor în două tururi, iar în ceea ce privește alegerea președinților de Consilii Județene, PLR susține sistemul bazat pe votul indirect al Consiliului Județean. Referitor la alegerile parlamentare, conducerea PLR a decis susținerea votului proporțional pe listă și reducerea numărului de parlamentari.

Pentru soluționarea problemelor apărute la votul din diaspora, PLR consideră că prioritatea trebuie să fie reprezentată de organizarea secțiilor de vot pentru a asigura, astfel, oricărui român dreptul la vot. Tot referitor la votul românilor din străinătate, PLR este în favoarea oricărui sistem de vot (prin corespondență, electronic, etc) care să permită votul neîngrădit al românilor. În acest sens o prioritate trebuie să o reprezinte cartografierea comunităților de români din străinătate, identificarea localităților în care se găsesc comunități mari de români și numărul acestora.

Partidul Liberal Reformator consideră că un obiectiv major pentru următoarea sesiune parlamentară trebuie să fie reluarea proiectului de regionalizare a României. În acest context propunem și diminuarea numărului de consilieri locali.

În următoarea sesiune parlamentară, PLR va solicita ca legea lobby-ului să intre rapid în dezbatere și aprobare, având ca obiectiv diminuarea semnificativă a corupției și alinierea la standardele europene și internaționale.

O altă prioritate o reprezintă modificarea Codului Fiscal în sensul asigurării unui tratament echitabil între contribuabili și stat. Printre prevederile noului act legislativ va trebui să se regăsească despăgubirea de către stat a întârzierilor la rambursarea de TVA sau restituirea altor impozite și taxe, iar punctele de vedere emise de  structurile Ministerului Finanțelor Publice / ANAF să fie opozabile terților.

PLR este în favoarea adoptării legii răspunderii organismelor statului pentru abuzurile pe spețe economice care au drept consecințe: restrângerea libertății individuale, falimentarea activității economice desfășurate, pierderea locurilor de muncă.

Cu prilejul întâlnirii de la Poiana Brașov, forurile de conducere ale Partidului Liberal Reformator l-au desemnat pe senatorul Petru Ehegartner să ocupe funcția de purtător de cuvânt al partidului.

De asemenea, având în vedere că în anul 2016 vor avea loc alegerile locale, forurile de conducere ale PLR au stabilit ca în acest an să aibă loc pregătirea candidaților partidului pentru alegerile de anul viitor. Partidul Liberal Reformator este adeptul unei noi clase politice, formată din oameni tineri, din profesioniști, cu o pregătire solidă, atât din punct de vedere educațional, cât și al activității.     

Citește totul despre:

Comentarii

loading...