Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bătălia pentru eșalonul doi din PSD

Social-democrații care doresc o funcție de conducere în partid își pot depune candidaturile până astăzi, ora 12.00. Validarea dosarelor va fi făcută, tot astăzi, de Comitetul Executiv. Șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și-a depus candidatura pentru funcția de președinte executiv și se bucură de susținerea a aproape trei sferturi din filiale.

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2015 - 20:32

Social-democrații care doresc o funcție de conducere în partid își pot depune candidaturile până astăzi, ora 12.00. Validarea dosarelor va fi făcută, tot astăzi, de Comitetul Executiv. Șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și-a depus candidatura pentru funcția de președinte executiv și se bucură de susținerea a aproape trei sferturi din filiale. Numele Ecaterinei Andronescu a fost și el vehiculat, ieri, ca figurând pe lista candidaților la funcția de președinte executiv, dar aceasta a declarat că nu a luat o decizie și că încă se sfătuiește cu apropiații.

Cât despre cele 14 funcții de vicepreședinte (dintre care patru revin organizațiilor de femei) se știa cu certitudine doar că aspiranții trebuie să aibă susținerea a patru filiale. Și se mai știa că, potrivit deciziei de luni a Comitetului Executiv, doritorii la o funcție de conducere centrală trebuie să-și facă bine calculele deoarece nu le mai este permis cumulul de funcții. Cu alte cuvinte, vor trebui să aleagă între a conduce filiala municipală sau județeană și a deține o funcție în Biroul Permanent Național. 

Tocmai de aceea, voci din PSD acreditau, ieri, ideea potrivit căreia majoritatea actualilor vicepreședinți nu vor mai candida pentru un nou mandat, mulțumindu-se să-și păstreze funcțiile locale de conducere. Pierderea ar fi, oricum, mai mult simbolică dacă se vor materializa intențiile lui Dragnea ca deciziile să se ia mai puțin la centru și mai mult în teritoriu. Comitetul Executiv va decide, după congres, și secretarul general al PSD. Potrivit unor surse social-democrate citate de Mediafax, funcția ar urma să îi revină liderului deputaților PSD, Marian Neacșu.   

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...