13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechBăsescu, despre Ponta: Trebuie să fii caraghios să crezi că toți românii...

Băsescu, despre Ponta: Trebuie să fii caraghios să crezi că toți românii sunt ca tine, mincinoși

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, referitor la "atacul plagiatorului Victor Viorel Ponta legat de regimul negru", că este împăcat în ceea ce priveşte mandatele sale de şef al statului, adăugând: "Trebuie să fii caraghios să crezi că toți românii sunt ca tine, mincinoși".

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Conferinţa Regională de la Timişoara a PMP, că "plagiatorul Victor Viorel Ponta" a vorbit despre "dezastrele" din timpul mandatelor sale, fostul șef al statului spunând că vrea să facă unele clarificări în această privință, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"S-a vrut un atac al plagiatorului Victor Viorel Ponta legat de regimul negru sau ceva de genul ăsta, regimul Băsescu și dezastrele care s-au întâmplat. Aș vrea să fac unele clarificări în fața dumneavoastră: în primii patru ani de mandat, premier a fost Călin Popescu Tăriceanu, doi ani și opt luni a fost Victor Viorel Ponta premier, iar trei ani și patru luni a fost Emil Boc, dintre care trei ani a fost PSD în Guvernarea Boc. Trebuie să fii caraghios să crezi că toți românii sunt ca tine, mincinoși", a declarat fostul șef al statului.

Traian Băsescu a afirmat că și-a "permis" să facă unele lucruri bune pentru țară.

"În 2004 am luat țara de la Ion Iliescu și Adrian Năstase, așa cum am luat-o. În 2007, cu mine președinte de țară, România a intrat în UE. Nu era nici Ponta pe acolo, nici Ion Iliescu, nici Adrian Năstase. Poate că regim negru înseamnă faptul că am semnat parteneriatul strategic cu SUA pentru secolul XXI. Poate pentru dânsul este un element de regim negru. Pentru mine e un element de mândrie. Poate pentru că am semnat pareteneriatul strategic cu Marea Britanie. Poate consideră domnul Victor Viorel Ponta un regim care a facut rău țării faptul că am semnat parteneriatul cu Turcia, Coreea de Sud, Polonia. Poate pentru dânsul sunt lucruri rele. Pentru mine sunt elemente de mândrie. Poate pentru pro-chinezul Ponta – mai anul trecut erau valuri-valuri de chinezi care făceau de toate, ba îi dădeau armament să se apere, ba construiau – e un lucru rău că avem bază la Deveselu. Pentru mine e un element de mândrie", a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a spus că se mândrește și cu faptul că a condamnat comunismul în timpul mandatelor sale, dar și că s-au predat trei milioane de dosare ale fostei Securități.

De asemenea, el a menționat ca element de mândrie faptul că, în timpul mandatelor sale, s-a câștigat procesul de la Haga privind Insula Șerpilor.

Băsescu a mai spus că se mândrește cu faptul că în prezent politicienii "tremură" în fața justiției.

"Poate că pe Victor Viorel Ponta îl deranjează că am primit o țară în care justiția era la cheremul politicienilor și am lăsat o țară în care politicienii sunt la cheremul justiției. Sunt convins că mi-am făcut datoria. Dar era mai bine când tremurau procurorii de teama politicienilor? Nu era bine! E mai bine să tremure politicienii. Ei, asta nu-i convine lui Victor Viorel", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că este împăcat cu mandatele sale de președinte al României, deși s-a văzut nevoit să ia "măsuri grele" în timpul crizei econonice.

"Sunt un om împăcat cu mandatele lui, deși în timpul crizei economice am luat măsuri grele. Știu că românii nu au acceptat aceste măsuri. Unii spun că se putea și altfel. E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune. În cazul de față, ori îți asumi măsurile, ori îți depui mandatul. Eu mi-am asumat și am dus liniștit vaporul la chei", a conchis Băsescu.

Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Conferinţa Regională a Partidului Mișcarea Populară, care s-a desfășurat în sala "Capitol" a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, la Consiliul Naţional, că Iohannis a fost şi va fi adversarul politic al PSD, în timp ce Traian Băsescu a fost duşmanul partidului şi al României.

"Klaus Iohannis a fost şi va fi adversarul nostru politic, dar Traian Băsescu a fost duşmanul nostru, al României, iar azi, fără acest duşman, trebuie să ne uităm la adversarii politici. Avem în faţă tot Partidul Democrat-Liberal, care şi-a schimbat o literă, nu mai e «PDL», ci «PNL», în rest nicio diferenţă", a spus Ponta.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă