6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu critică ”moda denunțurilor”

Traian Băsescu critică ”moda denunțurilor”

Fostul președinte Traian Băsescu și-a exprimat, duminică, încrederea în justiție și în Elena Udrea, chiar dacă în ultima perioadă ”a apărut moda denunțurilor”.

Băsescu a declarat că și el are experiențe cu denunțători, în sensul în care diverși oameni au declarat că i-au făcut favoruri sau că au fost trimiși să facă anumite lucruri în numele lui.

„Eu vă spun un singur lucru pe care o să-l repet până când acest proces se va termina la ultima instanță. Am încredere în justiție și am încredere în Elena Udrea, că a apărut moda denunțătorilor, asta e. De multe ori am avut experiențe cu oameni care au zis m-a trimis Băsescu, i-am dat lui Băsescu. Eu am încredere în Elena Udrea din acest punct de vedere”, a spus Băsescu.

Fostul șef al statului a fost întrebat de jurnaliști despre motivarea instanței supreme la decizia de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute” și despre faptul că banii primiți ca mită de fostul ministru ar fi fost folosiți de PDL, inclusiv în campania prezidențială din 2009.

”Mărturisesc ca n-am citit-o (motivarea ICCJ -n.r.). Deci unde a apărut? Din câte știu, sunt secrete. Uitaţi, eu vă spun un singur lucru, pe care o să-l repet: până când acest proces se va termina la ultima lui instanţă am încredere în justiţie şi am încredere în Elena Udrea. Că a apărut moda denunţătorilor, vom vedea, dar eu însumi am experienţe cu oameni care de multe ori au spus: «m-a trimis Băsescu», «fac pentru Băsescu». Toţi politicienii avem aşa ceva în experienţele noastre. Important este ce s-a întâmplat în mod real şi, vă repet, eu am încredere în Elena Udrea din acest punct de vedere”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a fost, duminică, la sediul Partidului Mișcarea Populară pentru discuții privind organizarea partidului în teritoriu.

La ieșirea din sediul PMP, fostul președinte a declarat că are încredere că PMP este un partid care „se încheagă”, potrivit B1.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă