Alina Gorghiu ironizează prognozele electorale ale USR: Ar fi bine să ia 19 la sută

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că PNL are în toate sondajele electorale în jur de 30 la sută din intenţia de vot, nu 18,5 la sută, așa cum estima anterior USR.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2016 - 20:01

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că PNL are în toate sondajele electorale în jur de 30 la sută din intenţia de vot, nu 18,5 la sută, așa cum estima anterior USR.

''Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenţia de vot, scor conform propriului sondaj de opinie :)). În privinţa PNL, toate cercetările independente de noi indică PNL la un scor de aproximativ 30 la sută. În aceste condiţii, dacă prezenţa va fi cea estimată de USR, iar scorul lor va fi compus din două cifre, vom putea realiza fără emoţii majoritatea necesară pentru investirea unui guvern Dacian Cioloş, aşa cum ni-l dorim şi noi şi USR'', a scris Gorghiu pe contul ei de Facebook.

Replica Alinei Gorghiu vine după ce USR a dat publicităţii sondajul Kantar-TNS comandat de partid şi publicat cu trei săptămâni înaintea scrutinului. Acest sondaj estima că arată că USR va obține 19 % din voturi la alegerile din decembrie 2016, ceea ce va reprezenta cu 1 la sută peste PNL. În același sondaj, PSD este cotat cu 40%, iar ALDE şi PMP cu câte 7%.

Conform acestui sondaj, doar aceste formațiuni vor trece pragul electoral.

''Eu sper să evităm un nou război al sondajelor între USR şi PNL. Am văzut că şi ei au publicat imediat un sondaj 'pe surse'. Sondajele nu se publică pe surse. (....) Sondajul real care a respectat ordinea partidelor a fost cel comandat de USB (la locale, n.r.)", a susținut miercuri fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, candidat al USR la parlamentare, citat de Mediafax.

Citește totul despre:

Comentarii