12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăParlamentul va avea două noi comisii speciale. Cine și de ce are...

Parlamentul va avea două noi comisii speciale. Cine și de ce are nevoie de ele

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească în plen comun miercuri, de la ora 13.00, pentru a vota înfiinţarea acestor comisii speciale, au decis, marţi, membrii birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Ideea de înființare a celor două comisii speciale a fost criticată de parlamentarii PNL.

”PSD vine cu înfiinţarea unor comisii speciale, adică desfiinţăm toate comisiile – eu am propus desfiinţarea tuturor comisiile şi să lucrăm numai cu comisii speciale sau să facem comisii pentru studierea clorofilei… Ceea ce mi se pare absolut aberant este faptul că avem aceste comisii care asta fac, cu oameni specializaţi, cu reprezentare politică din toate partidele, iar PSD nu face nimic altceva decât să-şi înfiinţeze comisii după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc, cu misiuni speciale primite de la domnul Dragnea. Ceea ce mi se pare o aberaţie din toate punctele de vedere”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Ideea de înfiinţare a comisiei pentru legile siguranţei naţionale fusese anunţată la sfârşitul lunii ianuarie de președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Liderul PSD spunea că decizia politică este de înfiinţare a unei comisii speciale privind legislaţia legată de securitatea naţională. Preşedintele PSD a mai spus că este vorba de circa 15 legi care vizează domeniul.

Măsura a fost susţinută şi de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care afirma că este utilă o comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională, motivând că acestea trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu ameninţările la care ţara noastră trebuie să facă faţă.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90, şi ele trebuiesc puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din Uniunea Europeană şi membre NATO, trebuie să facă faţă”, a precizat, Tăriceanu, la Parlament.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă