Foto: Arhivă

Parlamentul va avea două noi comisii speciale. Cine și de ce are nevoie de ele

Parlamentul lucrează la înfiinţarea a două noi comisii speciale, una pentru analizarea şi actualizarea legilor din domeniul securităţii naţionale şi alta pentru elaborarea Codului Administrativ, informează, marți, Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

17.04.2018 - 13:33

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească în plen comun miercuri, de la ora 13.00, pentru a vota înfiinţarea acestor comisii speciale, au decis, marţi, membrii birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Ideea de înființare a celor două comisii speciale a fost criticată de parlamentarii PNL.

”PSD vine cu înfiinţarea unor comisii speciale, adică desfiinţăm toate comisiile - eu am propus desfiinţarea tuturor comisiile şi să lucrăm numai cu comisii speciale sau să facem comisii pentru studierea clorofilei... Ceea ce mi se pare absolut aberant este faptul că avem aceste comisii care asta fac, cu oameni specializaţi, cu reprezentare politică din toate partidele, iar PSD nu face nimic altceva decât să-şi înfiinţeze comisii după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc, cu misiuni speciale primite de la domnul Dragnea. Ceea ce mi se pare o aberaţie din toate punctele de vedere”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Ideea de înfiinţare a comisiei pentru legile siguranţei naţionale fusese anunţată la sfârşitul lunii ianuarie de președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Liderul PSD spunea că decizia politică este de înfiinţare a unei comisii speciale privind legislaţia legată de securitatea naţională. Preşedintele PSD a mai spus că este vorba de circa 15 legi care vizează domeniul.

Măsura a fost susţinută şi de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care afirma că este utilă o comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională, motivând că acestea trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu ameninţările la care ţara noastră trebuie să facă faţă.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90, şi ele trebuiesc puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din Uniunea Europeană şi membre NATO, trebuie să facă faţă”, a precizat, Tăriceanu, la Parlament.

Comentarii