13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăParlamentul României va avea sesiune extraordinară pentru a ratifica primirea Suediei și...

Parlamentul României va avea sesiune extraordinară pentru a ratifica primirea Suediei și Finlandei în NATO

Parlamentul României va avea sesiune extraordinară pentru a ratifica, în regim de urgență, primirea Suediei și Finlandei în NATO, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a făcut acest anunț la data de 7 iulie 2022.

“Vreau să vă anunţ că Parlamentul României va parcurge cu celeritate tot ce ţine de procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO pentru cele două state nordice. Vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă, pe care o vom anunţa în perioada următoare”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Prin integrarea Suediei și a Finlandei, Alianța Atlantică va ajunge să aibă 32 de membri. Ambasadorii la NATO ai celor 30 de state membre au semnat deja documentele de acceptare în Alianță a celor două țări nordice. Urmează ratificarea acestui proces, de către Parlamentele celor 30 de țări aliate.

Singura țară care se opunea primirii Suediei și a Finlandei a fost Turcia. Regimul Erdogan a renunțat la aceste obiecții, mai ales ca urmare a negocierilor purtate între Turcia și SUA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă