9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăParlamentul forțează Guvernul să dubleze imediat alocațiile copiilor

Parlamentul forțează Guvernul să dubleze imediat alocațiile copiilor

Propunerea Guvernului României ca alocațiile de stat pentru copii să ajungă la o valoare dublă față de cea actuală prin cinci majorări egale de câte 20% întinse până în iulie 2021 nu este pe placul parlamentarilor PSD, majoritari în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

În ședința Comisiei soluția Guvernului dar și cele trei amendamente formulate au fost respinse iar raportul negativ a fost atașat la documentația ce va fi dezbătută și aprobată în plen de către deputați miercuri după-amiază.

Unul dintre amendamente, introdus de Cristian Seideler (USR), prevedea plata unei alocații de 400 lei pentru copiii între 2 și 18 ani, precum și pentru orfani ori copii pentru care cel puțin unul dintre părinți nu contribuie la întreținerea acestora.

Din cei 24 de membri ai Comisiei, au votat împotriva Ordonanței Guvernului 19 deputați, doi au fost pentru majorarea în cinci rate iar trei deputați s-au abținut.

După ce Senatul a decis să mențină dublarea imediată în ședința din 11 august, respingerea majorării eșalonate pare a fi doar o formalitate și în plenul Camerei Deputaților.

Votul împotriva variantei propusă de Guvernul PNL va obliga Ministerul Finanțelor Publice să găsească rapid surse bugetare pentru dublarea alocațiilor de stat începând cu data de 1 septembrie.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă