Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Parlamentul a respins proiectul de desființare a Secției Speciale, care îi cercetează pe magistrați

Plenul Senatului a respins, marţi, proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), mai cunoscută sub numele de Secția pentru Magistrați sau Secția Specială.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2020 - 17:54

Plenul Senatului a respins, marţi, 21 iulie, proiectul de lege prin care urma să fie desfiinţată Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La acest proiect de lege s-au înregistrat 76 de voturi pentru respingere, 41 împotriva respingerii (adică pentru desființarea SIIJ) şi 14 abţineri.

Proiectul de lege urmărea desfiinţarea SIIJ, aceasta fiind structura specializată a Parchetului care se ocupă cu cercetarea magistraților (judecători și procurori) suspectați că au comis fapte penale.

Anterior votului negativ de marți, și Comisia juridică a Senatului a dat raport de respingere asupra acestui proiect de lege iniţiat de USR. Totuși, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunțase că el dorește ca Secția Specială să fie desființată.

Comentarii