10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăParlamentul a respins moțiunea contra ministrului Bode

Parlamentul a respins moțiunea contra ministrului Bode

Deputații, reuniți în plen, au respins moțiunea contra ministrului Bode, care fusese inițiată de USR.

Votul în plenul Camerei Deputaților a avut loc miercuri, 8 februarie 2023. Moțiunea simplă contra ministrului de Interne a primit 90 de voturi “pentru”, 189 de voturi “contra” şi o abţinere.

Șansele moțiunii de a fi aprobată fuseseră, încă din start, doar teoretice, întrucât PNL, partidul ministrului Bode, era evident că nu va vota moțiunea. De asemenea, PSD, care este aliat la guvernare cu PNL, a anunțat încă de acum două zile că nu va vota moțiunea împotriva ministrului de Interne. PSD și PNL sunt partidele care au cei mai mulți parlamentari. În schimb, Forța Dreptei, partid condus de fostul lider PNL Ludovic Orban, a votat în favoarea moțiunii.

Moțiunea contra ministrului Bode a fost votată de USR și Forța Dreptei

Moțiunea purta titlul “România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice“. În textul acesteia, ministrul de Interne era acuzat că „nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară”. Aluzia se referea la acuzația că ministrul de Interne ar fi plagiat în teza de doctorat.

O altă moțiune contra ministrului Afacerilor Interne fusese dezbătută în octombrie 2022. La acel moment se analiza contractul pentru cumpărarea de autospeciale BMW, destinate Poliției Române.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă