Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentarii USR vor tezele de doctorat, la Biblioteca Națională

Mai mulţi parlamentari USR propun modificarea Legii Educaţiei Naţionale astfel încât Ministerul Educaţiei să fie obligat să transmită Bibliotecii Naţionale tezele de doctorat în format electronic pentru a putea fi consultate de orice persoană interesată.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2018 - 15:49

"După acordarea titlului de doctor, în termen de maxim 180 de zile, Ministerul Educaţiei are obligaţia transmiterii către Biblioteca Naţională a României a unui exemplar tipărit al tezei de doctorat şi al anexei acesteia, conform legii 111/1995 privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Depozitului legal de documente, exemplar destinat Fondului Intangibil, precum şi a unui exemplar digital al acestora, pe suport electronic, destinat consultării la cerere, la sediul Bibliotecii Naţionale a României, de către orice persoană interesată, în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare", prevede proiectul aflat în consultare publică la Camera Deputaţilor.

Actuala propunere legislativă are drept obiectiv aducerea unor clarificări privitoare la dispoziţiile legale actuale atât pentru prezervarea tezelor de doctorat, cât şi pentru accesul publicului Bibliotecii Naţionale a României la conţinutul tezelor de doctorat, au motivat iniţiatorii.

Biblioteca Naţională deţine infrastructura necesară dezvoltării depozitului electronic de teze de doctorat, mai precizează iniţiatorii, menţionând că prin reglementarea obligativităţii depunerii şi a unui exemplar digital destinat publicului se realizează economie în spaţiile de depozitare.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat.

Comentarii

loading...