Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mugur Isărescu a primit încă un mandat în fruntea BNR

PARLAMENT. Mugur Isărescu a obținut încă un mandat în fruntea BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a primit votul plenului reunit al celor două Camere, pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale. Parlamentul a votat și membrii CA ai BNR.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 15:59

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a primit votul plenului reunit al celor două Camere, pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale. Mugur Isărescu a avut 300 de voturi pentru și 15 împotrivă. 
De asemenea, au fost validaţi şi membrii propuşi pentru Consiliul de Administraţie al BNR, respectiv Florin Georgescu - prim-viceguvernator al BNR, Leonardo Badea - viceguvernator, Eugen Nicolăescu - viceguvernator, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Jorj Stoenescu.  

Luni, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au anunţat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că îl susţin pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

Săptămâna trecută, mai mulţi parlamentari ai PSD au spus că nu doresc un alt mandat de guvernator al BNR pentru Isărescu. "Niciun senator PSD nu şi-a exprimat susţinerea pentru reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu la conducerea Băncii Naţionale a României", afirma liderul grupului social-democraţilor din Senat, Şerban Nicolae. Şi deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu anunţa că ea nu va vota pentru menţinerea, în continuare, a lui Mugur Isărescu în această funcţie.

Mugur Isărescu este guvernatorul de bancă centrală cu cea mai mare vechime în funcţie la nivel mondial, după revoluție încoace mandatul său întrerupându-se doar pentru 11 luni, în perioada decembrie 1999- noiembrie 2000 când a fost premier. 

Comentarii

loading...