Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 16.02.2018 - 15:07

Ovidiu Raețchi, o desființează pe Carmen Dan: Este penibil că încă mai face "diagnoze"

Foto Arhiva

Rl online

Actualizat: 16.02.2018 - 15:07

Reacția sa vine după discursul lui Carmen Dan de la prezentarea bilanțului Poliției Române:

“Este penibil că la mai bine de un an de când a devenit ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan tot nu cunoaște starea de fapt din sistem și spune că a solicitat o “diagnoză” în acest sens. În acest ritm, poate până la finalul mandatului, Carmen Dan va înțelege și va puteam numi, cu nume și “pronume” problemele din Poliție, numai că va fi prea târziu și criza de personal din sistem se va acutiza. Deficitul de cadre depășește cifra de 24.000, cu efecte grave nu doar asupra siguranței cetățenilor, dar și asupra siguranței polițiștilor, în condițiile în care cazurile de ultraj au crescut semnificativ în 2017. Polițiștii sunt suprasolicitați, își pun viața în pericol atunci când sunt nevoiți să patruleze singuri iar acum, mulți dintre ei, s-au trezit cu veniturile reduse. Cele mai recente inovații fiscale ale guvernării Dăncilă- Dragnea nu au ajutat: eliminarea sporului de permanență pentru polițiști, în valoare de 40% din salariul de bază a condus la scăderi de venituri semnificative pentru circa 8000 de persoane. Acum, Carmen Dan spune că nu mai are baze legale pentru acordarea acestui spor, ca și cum ar fi fost luată complet prin surprindere de faptul că polițiștii au rămas fără o parte semnificativă din venituri. Modul în care Carmen Dan și PSD au gestionat ordonanța de urgență de acum câteva luni privind pensiile de serviciu a generat panică, instabilitate și plecări numeroase din sistem, tocmai la nivelul unora dintre cei mai bine pregătiți și experimentați profesioniști, iar o parte din structurile de conducere ale MAI au fost decimate. Acest tip de acțiuni arată că ministrul de Interne este complet nepăsător în ceea ce îi privește pe angajații MAI, în general”, a spus Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

“Orice diagnoză decentă asupra bilanțului de ministru al lui Carmen Dan ar conduce la idea că avem un ministru incompetent și că demisia sa din funcție este singura soluție. Numirea unui profesionist la conducerea MAI, care să înțeleagă problemele din sistem și să vină rapid cu rezolvarea acestora ar fi soluția optimă”.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine