Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: Pregătim alte demersuri pentru împiedicarea intrării în vigoare a Codului penal

Ludovic Orban anunţă că PNL pregăteşte, pe lângă atacarea la Curtea Constituţională, şi alte demersuri, inclusiv la nivel european, pentru a împiedica intrarea în vigoare a modificărilor la Codul penal.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 16:35

"N-a contat opoziţia puternică din societatea românească. N-a contat opoziţia politică din Parlament. N-a contat poziţia Comisiei Europene, poziţia Departamentului de Stat al SUA, poziţia GRECO, scrisoarea celor 12 ambasadori ai celor mai importante state din NATO şi UE, decizia Comisiei de monitorizare a APCE, care a aprobat solicitarea PNL şi a sesizat Comisia de la Veneţia. Dragnea şi Tăriceanu au forţat adoptarea unui Cod penal care serveşte doar infractorilor şi este împotriva cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, care au respect faţă de lege, pe care îi expune riscului major de a fi victime ale infracţionalităţii scăpate de sub control. România va avea de suferit din cauza acestor iresponsabili, obsedaţi de distrugerea sistemului de justiţie din România, disperaţi să îşi scape pielea. Vom ataca la Curtea Constituţională toate prevederile neconstituţionale ale acestui cod şi pregătim şi alte demersuri, inclusiv la nivel european, pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative, care riscă să transforme România într-o ţară incapabilă să îi pedepsească pe infractori şi să facă dreptate celor vătămaţi", a scris Orban, miercuri, pe Facebook.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal.

 Liberalii au anunţat că joi vor ataca la CCR acest proiect.

Comentarii

loading...