Orban la plantat puieți, FOTO: Facebook

Orban le taie elanul celor de la USR-PLUS privind competențele premierului Cîțu în coaliție

Suntem de acord cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate competențele constituționale ale premierului, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2021 - 21:38

Acest lucru a fost transmis după ce USR PUS a anunțat că va cere „niște acte adiționale" legate în special de modul de demitere a unui ministru.

„Evident suntem de acord cu orice dialog, cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuțiile, competențele constituționale. Nu putem schimba Constituția. În ultimă instanță, cel care decide dacă un ministru poate sau nu continua, sigur, după o confruntare a argumentelor în cadrul coaliției (...), decizia aparține premierului și la decizie participă și președintele României”, spune Ludovic Orban.

Orban a respins varianta ca și prim-ministrul să fie evaluat

„Nu mai vreau să intru în... Nu e nimic stipulat. Asta e o chestiune de evaluare care e firească. Premierul participă la ședințele Coaliției, conduce ședințele Guvernului... Asta e așa, hai să dechidem un nou subiect”, conchide liderul liberal.

USR PLUS ar putea renunța în anumite condiții la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier, declara liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

Moșteanu spunea, într-un interviu la RFI, că s-ar impune „niște acte adiționale" la protocolul de funcționare a coaliției, legate în special de modul de demitere a unui ministru.

Comentarii