Orban, la prima amenințare cu proteste de stradă

Vor fi acțiuni de stradă dacă Guvernul nu mărește salariul minim pe economie cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2020, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel ALFA", Bogdan Hossu.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

13.11.2019 - 16:39

Avertismentul acestuia a venit după o discuție cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, privind procedurile pentru creşterea salariului minim pe economie. Hossu a zis că i-a spus ministrului că vor fi proteste dacă nu crește salariul minim. Discuțiile vin în condițiile în care Guvernul a spus, referitor la creșterea salariului minim, că nu s-a făcut o analiză de impact și acum se analizeaza mai multe variante, scriu Știripesurse.ro.

"Mărturisesc că eu nu sunt îngrijorat (de posibilitatea ca salariul minim să nu crească cu 100 lei de la 1 ianuarie 2020, n.r.), pentru că ceea ce i-am spus şi doamnei ministru este că neefectuarea unei asemenea creşteri, care este relativ asimiliată, pe o structură în care este evident o debalansare a distribuţiei creşterii economice între capital şi lucrător, nu ar face decât să dea impresia că actualul Guvern este dezinteresat de situaţia cetăţenilor şi este mult mai interesat de situaţia angajatorilor şi satisfacerea acestora, drept care consecinţa: vor fi acţiuni de stradă", a afirmat liderul de sindicat.

Comentarii