Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: În momentul de faţă este înlăturat orice pretext posibil pentru o suspendare a preşedintelui

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, în prezent, este înlăturat orice pretext posibil pentru o suspendare din funcţie a şefului statului, Klaus Iohannis.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2018 - 14:50

"În momentul de faţă este înlăturat orice pretext posibil pentru o astfel de suspendare. Dacă se vor încăpăţâna şi vor încerca să cucerească temporar şi această redută în apărarea democraţiei, care este reprezentată de preşedintele României, cu siguranţă suntem alături de preşedintele României şi ne vom lupta cu ei astfel încât să împiedicăm câştigarea acestei redute", a spus Orban, la Parlament.

El a susţinut că toate evaluările politice arătau clar că, în cazul unui referendum, victoria lui Klaus Iohannis ar fi fost zdrobitoare.

"Mai mult decât atât, preşedintele în urma unui astfel de referendum ar fi ieşit mult întărit, iar în plan personal această victorie într-un referendum de demitere i-ar fi adus prima şansă în câştigarea alegerilor prezidenţiale. Cu toate acestea, preşedintele a preferat să ia decizii făcând sacrificii în planul imaginii personale pentru a servi intereselor generale ale României. Nu puteam să ne permitem cu câteva luni înainte de dreptul fundamental al României de exercitare a preşedinţiei la nivelul UE să intrăm într-un război cu consecinţe imprevizibile, care ar fi putut crea asupra României o deteriorare atât de gravă a imaginii încât probabil ne-ar fi luat ani buni să mai reparăm ceva", a afirmat Orban.

Comentarii

loading...