15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăOrban exultă după validarea Adinei Vălean. Replică umilitoare pentru PSD

Orban exultă după validarea Adinei Vălean. Replică umilitoare pentru PSD

“Partidul Naţional Liberal salută validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european prin votul Comisiei de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN). Este în primul rând o victorie a României, întrucât, după repetatele rateuri ale Guvernului PSD-Dăncilă, care a făcut nominalizări complet nepotrivite, am reuşit să obţinem validarea noului comisar european, păstrând acelaşi portofoliu alocat ţării noastre”, a precizat Orban, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, “votul zdrobitor din Parlamentul European este confirmarea faptului că angajamentul PNL de a propune pentru această poziţie o persoană care să se bucure de recunoaştere la nivelul instituţiilor europene a fost unul serios şi responsabil”.

El a amintit că, spre deosebire de guvernarea anterioară, Executivul liberal s-a consultat cu preşedintele ţării în ceea ce priveşte nominalizarea de comisar, iar Adina Vălean a fost mai întâi audiată de Parlamentul naţional.

“Cu această ocazie, invităm PSD să-şi asume eşecul înregistrat în perioada guvernării şi să-şi retragă europarlamentarii care au făcut subiectul nominalizărilor respinse, întrucât aceştia continuă să afecteze imaginea României la nivelul Parlamentului European”, a arătat premierul.

Candidatura Adinei Vălean la postul de comisar european pentru transporturi a fost avizată pozitiv de Comisia de transport şi turism a Parlamentului European, în urma audierii desfăşurate joi.

În urma recomandărilor comisiilor europarlamentare, Conferinţa preşedinţilor (formată din preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice) va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul European a obţinut informaţii suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul PE va supune la vot alegerea noii Comisii Europene în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă