21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăOrban: Dragnea va încerca să se răzbune pe constestatari

Orban: Dragnea va încerca să se răzbune pe constestatari

“Chiar dacă a supravieţuit, este cu siguranţă mai slab. Dar PSD, după ziua de ieri este clar mai slab. Cu siguranţă Dragnea va încerca să se răzbune pe contestari. Cu siguranţă va schimba miniştrii de care nu e sigur, în frunte cu Stănescu, îl va schimba pe secretarul general, pe Firea de la Bucureşti”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, sâmbătă pentru Mediafax.

Acesta a mai spuscă prima care ar trebui să plece din Guvern ar fi premierul Viorica Dăncilă, ţinând cont de “standardele lui Dragnea”.

“După standardele domnului Dragnea prima care ar trebui să plece ar fi doamna Dăncilă, care este adevărat că încearcă să comunice, dar demonstrează că este certată cu limba română şi cu normalitatea”, a adăugat Orban.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat, la finalul CEx al PSD de vineri, că după referendum va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv, în care se va discuta remanierea, precizând că un ministru care nu are calitate de bun comunicator nu trebuie să rămână în Guvern.

De asemenea, Dragnea a adăugat că a fost împotriva excluderii din partid a vicepreşedintelui PSD, Gabrielei Firea, propunere care a fost făcută de Daniel Florea, edilul Sectorului 5.

Vineri a avut loc Comitetul Executiv Naţional al PSD, în care s-a supus la vot continuitatea sprijinului oferit pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Doar opt social-democraţi din CexN au votat împotriva susţinerii lui Liviu Dragnea, în timp ce 56 au votat pentru susţinere. Conducerea lărgită a PSD a dezbătut, vineri, “Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat”, într-o şedinţă care a durat peste opt ore.

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Declaraţia este semnată de un „Comitet de iniţiativă” format din Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD şi primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă