19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăOrban, despre plângerea împotriva lui Dăncilă: M-am consultat doar cu oameni apropiaţi...

Orban, despre plângerea împotriva lui Dăncilă: M-am consultat doar cu oameni apropiaţi de mine

”Este un demers făcut de mine în calitate de cetăţean al României, acest demers l-am făcut după ce m-am consultat cu apropiaţi ai mei care au cunoştintele necesare şi care mi-au arătat chiar ei nevoia de a face această sesizare. M-am consultat doar cu oameni apropiaţi de mine, unii dintre ei care nici nu sunt în partid şi în al căror puncte de vedere am încredere.(..) În toate deciziile politice ale PNL m-am consultat cu ceilalţi colegi cum nu s-a consultat niciun alt preşedinte, în ceea ce priveşte demersul acesta pe care l-am făcut ca cetăţean al României, nu era necesară o astfel de consultaţie, eu am încredere în dorinta PNL de a se lupta cu toate forţele pentru a îndepărta această coaliţie toxică de la guvernare”, a spus Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă a Partidului Naţional Liberal.

Ludovic Orban a mai precizat că va continua lupta împotriva coaliţiei PSD-ALDE şi a liderului PSD, Liviu Dragnea şi că nu se va lăsa intimidat de propaganda declanşată împotriva lui.

”Nu fac niciun pas înapoi, nu mă las intimidat de toată propaganda declanşată împotriva mea cu nişte teme care sunt complet ieşite din realitate şi merg înainte până la capăt, obiecticul pe care îl am e de a scăpa România de Dragnea. (…) Nu mă sperie nici mitingul anunţat pe care vrea sa îl facă în susţinerea lui. Inchei intervenţia mea prin a spune că nu numai că este un drept constituţional şi legal pe care îl am ca cetăţean să sesizez atunci când constat încălcarea legii, ci este o obligaţie morală să fac acest lucru. Ce să fac dacă nişte hoţi intră în apartamentul vecinului, să ma uit la televizor în continuare? Conduita normală este să chem poliţia. Ce să fac dacă constat că se realizează încălcări flagrante ale Consituţiei şi ale legii aşa cum a săvârsit Dragnea şi colegii săi? Este normal să mă adresez celor care au atribuţii legale să cerceteze acest lucru”, a mai precizat liderul PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a sesizat Parchetul General „în calitate de cetăţean” de faptul că Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea au difuzat informaţii cu caracter secret. Plângerea este şi pentru uzurpare funcţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus, joi, trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă structurii de parchet competente, respectiv DIICOT, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Liderul PNL îi acuză pe Dragnea şi Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României” în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă