Orban a făcut anunțul! Demnitarii nu beneficiază de mărirea salarială

Premierul a anunțat că salariile demnitarilor pentru anul 2020 vor rămâne la nivelul celor din 2019, fără a beneficia de majorarea lor pentru că a crescut salariul minim pe economie.

Share

Rl online 0 comentarii

16.12.2019 - 17:15

De asemenea, premierul a precizat că nu îngrădește dreptul la muncă al persoanelor pensionate și care lucrează la stat, prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul. El a dat detalii și despre pensiile speciale.

”Păstrăm indemnizațiile la nivelul lui 2019 pentru demnitari. Micșorăm subvențiile pentru partidele politice, dar e un subiect sensibil, pentru că sunt două rânduri de alegeri. La locale, fiecare echipă are posibilitatea să aibă contribuții, dacă sumele de bani se încadrează să fie decontate.

Nu restrângem dreptul persoanelor care sunt pensionate și lucrează la stat. Nu acceptăm să primească și salariu și pensie. Dacă s-a pensionat, înseamnă că a dorit să se pensioneze. Dacă vrea să lucreze la stat, trebuie să i se suspende pensia. La privat poate să lucreze. Când revine la pensie, va beneficia de o pensie mărită. Pensiile să fie pe baza principiului contributivității. Se păstrează pensiile de serviciu ale militarilor. ”, a declarat Ludovic Orban.

Citește totul despre:

#orban #salarii demnitari

Comentarii