Foto Arhiva

Oprişan: "Să avem un nou proiect de lege privind achiziţiile publice"

Marian Oprişan, Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), consideră că este necesară o nouă lege privind achiziţiile publice în România, legislaţia actuală fiind greoaie în promovarea proiectelor care presupun absorbţia de fonduri europene.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2018 - 14:35

"Aşteptăm de la Guvern o simplificare categorică a procedurilor, în aşa fel încât să nu mai avem piedici în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene şi absorbţia lor. De asemenea, trebuie neapărat - şi eu cred că acest orizont de timp nu poate fi mai mare de trei luni - să avem un nou proiect de lege privind achiziţiile publice în România (...). Datorită procedurilor, datorită contestaţiilor, datorită modului în care este făcută legislaţia, durează trei ani până să apuci să dai ordinul de începere a proiectului respectiv, dar să mai faci şi altceva. În condiţiile acestea, se pierd banii şi nu suntem absolut deloc eficienţi. Nu am inventat noi roata şi noi ar trebui să fim mai simplişti în abordare", a declarat Oprişan la Palatul Parlamentului, la finalul reuniunii UNCJR.

Preşedintele CJ Vrancea a pledat în context pentru modelul german.

"Este cel mai protecţionist model pentru interesele naţiunii germane, îl transpunem în lege românească cât se poate de clar şi mergem la Comisia Europeană şi le spunem: "Fraţilor, vă place modelul german?" Pentru că modelul german este unul foarte bun în privinţa achiziţiilor publice", a argumentat Marian Oprişan.

Comentarii