Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Oprescu: Mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene nu va fi unul uşor

Mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene nu va fi unul uşor, fiind marcat de două momente cheie, respectiv oficializarea Brexit-ului şi stabilirea bugetului Uniunii Europene pentru exerciţiul financiar 2020 - 2024, a declarat, luni, Sergiu Oprescu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.05.2018 - 12:10

"România se va afla în punctul nodal al deciziilor de la nivelul Uniunii Europene şi va avea un cuvânt important în stabilirea agendei, poziţiei şi priorităţilor de dezvoltare a spaţiului comunitar cu impact direct asupra a 500 de milioane de cetăţeni europeni între care şi cei 20 de milioane de cetăţeni români. Preşedinţia Consiliului este înainte de toate un exerciţiu de responsabilitate, o provocare şi totodată o oportunitate de a da dovadă de echilibru în discurs şi claritate în viziune. Pentru o perioadă de 6 luni, România va fi atent urmărită şi analizată de partenerii europeni, îndeosebi prin prisma elementelor de viziune generală pe care şi le va asuma şi a expertizei tehnice pe care o va demonstra prin reprezentanţii săi. Trebuie să spunem în acelaşi timp că acesta nu va fi un mandat uşor pentru că mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este marcat de două momente cheie: oficializarea Brexit-ului şi stabilirea bugetului Uniunii Europene pentru exerciţiul financiar 2020 - 2024. România se va afla la manşa uniunii Europene şi va trebui să navigheze pe un teritoriu sensibil, iar abilitatea noastră diplomatică va testată în mod continuu", a spus Sergiu Oprescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Potrivit acestuia, România va trebui să se implice în mod activ în marile subiecte europene, dar şi să înţeleagă să exploateze oportunităţile.

Sergiu Oprescu a afirmat că perioada de până la preluarea mandatului este tot atât de importantă precum cea din timpul mandatului, iar în următoarele luni ar trebui stabilite priorităţile.

Asociaţia Română a Băncilor organizează, luni, a II-a ediţie a "Forumului Pieţei Financiare", eveniment sub egida căruia îşi propune să dezbată tematica "România la pupitrul UE".

Comentarii

loading...