10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăOpoziția a părăsit Senatul pentru a nu asigura cvorumul la Codurile Penale

Opoziția a părăsit Senatul pentru a nu asigura cvorumul la Codurile Penale

UPDATE: Între timp cei de la PSD au reușit să își aducă senatorii în sală și asigură cvorumul de ședință.

Scandal de proporții în Senat, la votul pentru modificările la Codul Penal. Opoziția susține că nu există cvorum și au părăsit sala de plen. Lucrările plenului continuă în lipsa opoziției, dar și a celor de la UDMR.

Senatorii opoziției au semnat lista de prezență la apelul nominal, însă când a venit primul vot electronic cei de la opoziție nu au mai votat și au lăsat puterea fără cvorum.

Ulterior, opoziția a părăsit sala, dar cei de la putere susțin că se poate vota o lege și fără a avea cvorum de 50% plus 1 pe tot parcursul ședinței.

La ieşirea din sală, câţiva senatori USR au afişat un banner cu mesajul “Fără penali”.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut închiderea imediată a şedinţei de plen, deoarece este nevoie de minimum 69 de senatori pentru a se asigura cvorumul.

În ciuda lipsei de cvorum, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a continuat şedinţa, iar la ora transmiterii acestei ştiri Şerban Nicolae susţine proiectul de lege privind modificarea Codului penal.

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă