Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Opoziția a părăsit Senatul pentru a nu asigura cvorumul la Codurile Penale

Senatorii PNL, USR şi PMP au părăsit sala de şedinţă a plenul Senatului pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar pentru votul proiectului de lege privind modificarea Codului penal.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2018 - 12:26

UPDATE: Între timp cei de la PSD au reușit să își aducă senatorii în sală și asigură cvorumul de ședință.

Scandal de proporții în Senat, la votul pentru modificările la Codul Penal. Opoziția susține că nu există cvorum și au părăsit sala de plen. Lucrările plenului continuă în lipsa opoziției, dar și a celor de la UDMR.

Senatorii opoziției au semnat lista de prezență la apelul nominal, însă când a venit primul vot electronic cei de la opoziție nu au mai votat și au lăsat puterea fără cvorum.

Ulterior, opoziția a părăsit sala, dar cei de la putere susțin că se poate vota o lege și fără a avea cvorum de 50% plus 1 pe tot parcursul ședinței.

La ieşirea din sală, câţiva senatori USR au afişat un banner cu mesajul "Fără penali".

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut închiderea imediată a şedinţei de plen, deoarece este nevoie de minimum 69 de senatori pentru a se asigura cvorumul.


În ciuda lipsei de cvorum, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a continuat şedinţa, iar la ora transmiterii acestei ştiri Şerban Nicolae susţine proiectul de lege privind modificarea Codului penal.

 

Comentarii

loading...