24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăOpoziţia a depus moţiune simplă la adresa lui Răzvan Cuc

Opoziţia a depus moţiune simplă la adresa lui Răzvan Cuc

„În conformitate cu articolul 112 din Constituţia României şi a articolelor din regulamentul Camerei Deputaţilor, vă înaintm moţiunea simplă -Mandatul ministrului Cuc, cu numărul trei este unul de nota trei-, iniţiată de deputaţii PNL şi PMP. Poate sunteţi surprinşi că la o lună de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor de către domnul Răzvan Cuc, opoziţia a decis să sancţioneze cu o moţiune simplă activitatea ministrului Transporturilor. Citind însă textul moţiunii simple veţi constata că există motive suficiente care legitimează demersul nostru. Într-o lună de mamdat, două domenii strategice pentru economia României, mă refer la sectorul feroviar şi sectorul aerian se află într-o criză fără precedent din cauza unor decizii iresponsabile în ceea ce priveşte managementul acestor sectoare”, a anunţat deputatul PNL Lucian Bode, în plenul de miercuri.

Biroul permanent a decis ca moţiunea simplă intitulată „Mandatul Ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3!”, să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor luni, 1 aprilie, urmând ca votul să fie dat pe 3 aprilie.

„PSD s-a evidenţiat în ultimii ani pentru modul în care numeşte în Guvern numai persoane care nu trec de un anumit nivel de expertiză şi competenţă. Se pare că ministrul Răzvan Cuc îndeplineşte toate condiţiile cu brio, fiind numit de trei ori ministru. Remaniat în octombrie 2017 pentru incompetenţă, confirmată prin faimosul raport al lui Darius Vâlcov care trecea un mare ZERO în dreptul realizărilor ministrului Cuc, iar acum, acelaşi incompetent conduce astăzi Ministerul Transporturilor. O ţară întreagă speră că a treia oară este cu noroc şi că actualul ministru va înţelege că a fost nominalizat în această funcţie pentru a munci în folosul şi spre binele românilor şi al României şi nu al partidului mamă. Acest Cuc al PSD-ului nu este decât un ministru care s-a remarcat prin faptul că în toate mandatele sale nu a făcut niciun km de autostradă, ci a inaugurat ce au construit alţii, fapt pe care şi l-a asumat cu o doză de mândrie, declarând în faţa unei ţări întregi că nu promite niciun kilometru de autostradă. Şi s-a ţinut de cuvânt. Cel mai probabil, aceasta a fost singura declaraţie sinceră şi singurul adevăr spus de un ministru al tuturor guvernelor PSD”, arată partidele de Opoziţie în textul moţiunii simple.

PNL şi PMP îi reproşează ministrului Transporturilor că „se laudă cu doar 58 de km de autostradă”, deşi în programul de guvernare, PSD şi-a asumat construirea a 350 de km de autostradă.

„Guvernele PSD-ALDE prin programele de guvernare şi-au asumat construirea a 350 de km de autostradă până în 2020. Actualul Guvern Dăncilă, după aproape un an şi 3 luni, se poate lăuda cu 58 de kilometri de autostradă, motiv pentru care nimeni nu mai poate crede că actualul Guvern îşi va îndeplini targetul asumat! Spre comparaţie, conform datelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), însumate, gropile din drumurile naţionale şi autostrăzile din România se întind pe o distanţă de 88 de kilometri. Deci, cu aproape 30 de kilometri mai mult decât numărul de kilometri de autostradă construiţi de Guvernul Dăncilă în 2018! Această moţiune simplă are ca principal scop demascarea minciunilor PSD spuse cu neruşinare şi fără nicio urmă de conştiinţă şi bun simţ faţă de români. În spatele declaraţiilor pompoase, demagogice şi pline de tupeu ale membrilor Guvernului, se ascunde adevărata realitate: România este îngropată în noroaie iar situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta”, conform sursei citate.

Şi situaţia de la TAROM nemulţumeşte Opoziţia.

„Tarom, într-un haos total Una dintre cele mai importante societăţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor se află în pragul dezastrului. Situaţia de la compania naţională de transporturi aeriene se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Tarom este în picaj din toate punctele de vedere. Într-una din declaraţiile sale recente, domnul ministru, Răzvan Cuc, a explicat faptul că, încă din primul său mandat, Tarom a fost unul din obiectivele sale de suflet pentru că este român. Drept urmare, compania este cu un picior în faliment şi este cercetată pentru vânzarea a două aeronave în condiţii suspecte. Iar acum, în al treilea mandat a provocat cea mai mare criză din istoria TAROM! Fără pic de responsabilitate, a supus compania unui risc fără precedent- certificatul de operator aerian fiind suspendat în lipsa unui manager general, toate aeronavele acestui operator aerian ar fi rămas, la sol. Consecinţele ar fi fost dezastruoase, dacă în al doisprezecelea ceas, nu ar fi acţionat de urgenţă pentru a evita blocajul total”, potrivit sursei menţionate.

Nu în ultimul rând, parlamentarii din opoziţie susţin că Răzvan Cuc este cel mai slab ministru din istoria României.

„Răzvan Cuc, acasă! De ce trebuie să plece Răzvan Cuc acasă? Pentru că este cel mai slab ministru al celui mai slab Guvern din istoria României. Faptul că aceasta a fost instalat pentru a treia oară pe fotoliul de ministru al Transporturilor arată clar că liderilor PSD nu le pasă de România. Un simplu calcul demonstrează că de când PSD, în epoca Dragnea, a intrat la guvernare, acest om a fost cel care a deţinut această funcţie pentru 11 luni. În concluzie, dezastrul de la Transporturi, marcat de eşecul construirii autostrăzilor, i se datorează în mare măsură dumnealui. Răzvan Cuc va intra în istorie ca ministrul care a inaugurat cei mai puţini km de autostradă şi ca omul care a tratat cu aroganţă o ţară întreagă! Într-o manieră complet neprofesionistă, Ministrul Răzvan Cuc dă asaltul asupra pieţei de transport public de persoane!”, se mai arată în text.

Moţiunea simplă este semnată de liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac şi de liderul de grup al deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Răzvan Cuc a fost numit în funcţia de ministru al Transporturilor în urmă cu o lună. Acesta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni pe 22 februarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă