Olguța Vasilescu: "Mă bucur că PSD are primul premier femeie din istoria României"

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a salutat nominalizarea eurodeputatei Viorica Dăncilă pentru funcția de premier PSD, spunând că este un om apropiat de partid. Ministul Muncii s-a declarat încântată și de faptul că PSD este primul partid din istorie cu premier femeie.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 16.01.2018 - 14:26

Este un om apropiat de partid și, bineînțeles, va avea capacitatea necesară ca să gestioneze Guvernul României. De altfel, am și vorbit în cadrul CEx-ului. I-am pus și câteva întrebări. Întrebarea mea a fost dacă știe unde se află K2 și T14. A spus că nu știe, ceea ce este foarte bine. (...) Nu s-a discutat despre restructurare guvernului. S-a discutat doar despre propunerea pe care o vom face președintelui Klaus Iohannis. (...) Mă bucură foarte mult că este o femeie. PSD este un partid de stânga, care luptă pentru egalitatea de șanse (...) Și mă bucur că noi PSD avem primul premier femeie din istoria României”, a spus Olguța Vasilescu.

 
Întrebată dacă Viorica Dăncilă este apropiată de Liviu Dragnea, având în vedere că vine tot din Teleorman, Olguța Vasilescu a declarat: „Este foarte apropiată de toți, de partid. Contează din ce județ vine fiecare? Vorbim despre o persoană care are capacitatea să gestioneze actuala situație”.

Chestionată dacă Tudorel Toader ar mai trebui să facă parte din viitorul Executiv, Vasilescu a răspuns afirmativ.

„Da, eu cred că a fost un ministru foarte bun.  Şi Carmen Dan, dar e o opinie personală, CEX-ul va lua decizia, inclusiv în ceea ce mă priveşte”, a mai spus Vasilescu.

Comentarii