Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Obiectivele ministrului desemnat Lucian Heluș

Noul ministru desemnat pentru Finanţele Publice, Lucian Ovidiu Heiuş, a declarat că este nevoie de o continuare a politicilor bugetare, fiscale şi financiare iniţiate de Guvernul Orban, în vederea atingerii ţintei de deficit bugetar.

Share

Rl online 0 comentarii

28.02.2020 - 16:24

De asemenea, Heluș vrea o altă abordare a relaţiei dintre ANAF şi contribuabili.

"Sunt multe lucruri pe care în perioada următoare, dacă vom obţine votul de învestitură, trebuie să le rezolvăm. În primul rând, trebuie să continuăm politicile bugetare, fiscale şi financiare care au fost iniţiate de Guvernul Ludovic Orban şi care au stat la baza întocmirii bugetului de stat al României, care trebuie să fie implementat exact aşa cum este el şi să atingem ţinta de deficit bugetar pe care ne-am prognozat-o pe anul 2020", a declarat, pentru Agerpres, ministrul desemnat al Finanţelor Publice.

În ceea ce priveşte ANAF, structură aflată direct în subordinea Ministerului de Finanţe, Lucian Heiuş a apreciat că este nevoie de o modernizare a programelor informatice utilizate de această instituţie, de mai multă pregătire profesională a personalului şi de intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale.

"Dacă e să discutăm pe partea de relaţie pe care o are ANAF (...) cu contribuabilii, este foarte mult de lucru aici. Programele informatice sunt depăşite, personalul este îmbătrânit, foarte puţină pregătire profesională, foarte puţină aplecare spre asistenţa acordată contribuabililor, o luptă mai intensă împotriva evaziunii fiscale, care, în ultima perioadă, a căpătat o amploare din ce în ce mai mare", a spus Heiuş.

În plan politic, ministrul desemnat al Finanţelor a menţionat că este nevoie de stabilitate politică, fie prin susţinerea guvernului în Parlament, fie prin alegeri anticipate.

"Sunt foarte multe lucruri care trebuie rezolvate în România, dar în primul rând trebuie să ajungem la o stabilitate politică. O să vedem în perioada următoare dacă, într-adevăr, PSD va înţelege că mai presus de interesele politicianiste de moment este un guvern stabil, care să aibă o susţinere în Parlament, sau, dacă nu, să mergem la anticipate, ca românii să decidă noua structură a Parlamentului şi noul Parlament ales să poată să constituie o majoritate care să dea un guvern stabil, pe termen lung", a spus Lucian Heiuş.

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor Publice, unde Lucian Heiuş îl înlocuieşte pe Florin Cîţu. 

Comentarii

loading...