Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos

O moțiune de cenzură în timpul sesiunii extraordinare contravine Constituției, susține PNL

Depunerea unei moţiuni de cenzură în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, cum este cea care începe miercuri, contravine Constituţiei, a declarat, marți, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.06.2020 - 18:33

"În ce priveşte depunerea unei eventuale moţiuni de cenzură anunţată de PSD, poziţia PNL este conformă cu prevederile constituţionale, mai exact cu prevederile articolului 113, care spune că moţiunea de cenzură ca instrument parlamentar de control politic asupra Guvernului poate fi depusă, pentru retragerea încrederii acordate la învestitură, numai o dată pe sesiune parlamentară. Constituţia a avut în vedere faptul că există posibilitatea depunerii moţiunii de cenzură în sesiune ordinară, întrucât, dacă s-ar fi dorit 2, 3,10 sesiuni extraordinare, atunci ar fi existat posibilitatea de 2, 3, 10 moţiuni de cenzură. Din punctul de vedere al PNL şi al Constituţiei, problema este extrem de clar precizată în Constituţie, iar un eventual demers de depunere a unei moţiuni în sesiunea extraordinară, din punctul nostru de vedere, încalcă atât Constituţia, cât şi tot ceea ce înseamnă reguli ale unei democraţii moderne", a argumentat deputatul Florin Roman într-o conferinţă de presă susținută marți la Palatul Parlamentului.

Deputatul PNL a amintit că însuși președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că nu intenționează să inițieze o moțiune de cenzură pe timpul cât este în vigoare starea de urgență sau starea de alertă.

Comentarii