2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăPoliticăO bancă din Austria caută clienți în România. Ce răspunsuri a primit

O bancă din Austria caută clienți în România. Ce răspunsuri a primit

O bancă din Austria, activă de mulți ani în România, își caută noi clienți.

Anunțul băncii apare pe o rețea de socializare la data de 8 decembrie 2022. Este chiar ziua când Austria a respins intrarea României în Schengen.

Banca austriacă invită cetățenii români să-și deschidă la ea un cont curent. Iată cam ce răspunsuri a primit banca, pe internet:

„De ce as face asa ceva?!”

„Tocmai ce am inchis contu la voi, in Austria cu voi!!!”

„Adio Austriecilor”

„De azi inainte căutați alți fraieri, eventual in Croatia”.

O altă replică face trimitere la relațiile suspecte dintre Austria și Rusia: „Go home tovarășii”

Mai sunt și multe alte replici, pe care nu le putem reproduce.

Prin votul din 8 decembrie, Consiliul JAI a respins intrarea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen. În Consiliul JAI, împotriva României și a Bulgariei au votat Austria și Olanda. Olanda a precizat, la momentul votului, că este favorabilă României, dar că votează împotriva României pentru că trebuie să voteze România și Bulgaria, „la pachet”. Cererea României de a fi analizată separat de Bulgaria a fost respinsă. Singura țară care a primit vot unanim pentru a intra în Schengen este Croația.

Bancă din Austria, „surprinsă” de votul împotriva României

Imediat după votul din JAI, în România au apărut îndemnuri la boicotarea firmelor austriece care activează în România. Cel puțin două bănci austriece au transmis mesaje în care evită să comenteze poziția guvernului de la Viena. Una dintre bănci se declară „surprinsă” de decizia JAI.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă