11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăNumirea comisarului european interimar pentru România, amânată

Numirea comisarului european interimar pentru România, amânată

Eurodeputatul român a explicat într-o postare pe Facebook motivele pentru care Parlamentul European nu a putut vota joi propunerea de comisar european interimar din partea României. 

După alegerile europarlamentare, comisarul european al României, Corina Crețu, și comisarul european al Estoniei, Andrus Ansip și-au dat demisia deoarece au obținut un mandat de europarlamentar.

În locul lor, guvernele celor două țări au numit câte un comisar european interimar fără portofoliu până când va fi votată noua componență a Comisiei Europene (cel mai probabil până la sfârșitul anului). 
Guvernul României l-a propus pe fostul europarlamentar Ioan-Mircea Pașcu, iar Guvernul Estoniei pe fostul ministru al Economiei Kadri Simson, amintește europarlamentarul PNL. 

,,Fiind propuși comisari interimari fără portofoliu, cei doi trebuiau audiați de Conferința Președinților de Comisii Parlamentare. Această conferință este formată din președinții tuturor comisiilor de specialitate.

Problema este, însă, că, la Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) încă nu fusese ales un președinte deoarece candidatul propus a fost respins de majoritatea membrilor comisiei. Fără un președinte al Comisiei EMPL, nu s-a putut constitui conferința președinților. Fără această conferință nu au putut fi audiați cei doi comisari propuși și fără audiere nu au pot fi votați astăzi în sesiunea plenară a Parlamentului European, așa cum a fost programat inițial. Iar viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European, în care pot fi votați cei doi comisari interimari, va avea loc de abia în septembrie”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă