21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăPoliticăNu vor fi măsuri de relaxare de la 1 iulie, anunță ministrul...

Nu vor fi măsuri de relaxare de la 1 iulie, anunță ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni, 29 iunie, că după analizarea evoluției pandemiei, „Comitetul tehnic” a luat decizia să recomande Guvernului României să amâne măsurile de relaxare care urmau a fi luate de la data de 1 iulie 2020.

„A crescut numărul de internări la Terapie Intensivă, a crescut numărul de decese”, a explicat ministrul Sănătății.

Principala măsură care va fi, așadar, amânată este aceea de a se redeschide restaurantele în spații închise.

Alte măsuri care vor fi amânate sunt cele de redeschidere a sălilor de cinema și de spectacole precum și redeschiderea piscinelor acoperite.

Chiar premierul Ludovic Orban s-a declarat, luni, „îngrijorat” de ceea ce s-a întâmplat în România în ultimele zile, mai ales în stațiunile de pe litoral, criticând inclusiv faptul că patronii de terase nu au luat măsuri pentru evitarea aglomerației.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă