Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Nu se mai votează moțiunea, a fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum, susține Marcel Ciolacu

Moțiunea de cenzură nu se mai votează luni, 31 august, întrucât nu s-a atins numărul minim de parlamentari prezenți în sală pentru a asigura cvorumul.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2020 - 18:31

Moțiunea de cenzură depusă de PSD contra Guvernului Orban nu se mai votează luni, 31 august, întrucât în sala de plen au fost prezenți doar 226 de parlamentari.

Numărul minim de parlamentari pentru a asigura cvorumul era 233.

Marcel Ciolacu a declarat, ulterior, că PSD a avut o strategie pentru a asigura numărul de voturi necesar căderii Guvernului Orban, prin colaborarea cu alte partide.

Totuși, lipsa cvorumului se explică prin faptul că, pe de altă parte, "a fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum", a susținut Marcel Ciolacu.

Cinci dintre parlamentarii PSD au lipsit luni din plen. Dintre aceștia, trei au invocat motive medicale, iar doi au lipsit fără a da nicio explicație.

Pentru acești cinci parlamentari, Marcel Ciolacu a declarat că va propune, mâine, excluderea lor din PSD. Un avertisment similar, împotriva parlamentarilor PSD care nu vor vota moțiunea de cenzură, fusese transmis, acum câteva zile, și de secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Comentarii