Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Norica Nicolai: Vom contesta o eventuală decizie BEC referitoare la ordinea pe buletinul de vot

Alianţa electorală "Un Om" (ALDE - Pro România) va contesta o eventuală decizie a BEC prin care candidatul acestei alianţe, Mircea Diaconu, să fie exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru buletinele de vot, a anunţat Norica Nicolai, copreşedintele alianţei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.09.2019 - 17:22

"Pe ordinea de zi a Biroului Electoral Central se află o propunere de decizie în conformitate cu care candidatul Alianţei Un Om va fi exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Înţeleg că argumentul fals pe care îl foloseşte această decizie se referă la calitatea de partid parlamentar al celor două partide componente ale alianţei", a afirmat Nicolai, vineri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ea a amintit că articolului 11, alineatul 3, din Legea 208 "specifică foarte clar că această calitate se stabileşte la data începerii procesului electoral, calitate adjudecată de BEC pe 30 august în acest an, (...) iar ALDE are calitatea de partid parlamentar".

"Dacă BEC va lua această decizie de excludere a candidatului nostru, va continua să joace un joc politic, pentru că, juridic, argumentele nu se susţin şi sunt convinsă că în acest moment se creează premisele unei fraude electorale. Cred că Mircea Diaconu, candidat independent susţinut de două partide politice, are dreptul să fie reprezentat de români în secţiile de votare (...). Vom face o contestaţie după ce această decizie a BEC se va publica", a explicat Norica Nicolai.

Ea a adăugat că cei care nu participă în prima etapă a extragerii la sorţi, au şanse mici să fie reprezentanţi în Birourile Electorale Locale.

Mircea Diaconu, care a participat la această conferinţă de presă prin Skype, aflându-se în campanie electorală în Maramureş, a pledat pentru apărarea în instanţă

"Este posibil să mă fi observat că vin şi eu, de undeva de jos, încet-încet sau repede-repede, nu-mi dau seama, către dânşii şi există riscul să le stric acolo, geografia. E posibil să apară accidente de traseu. Trebuie să ne apărăm şi legea spune foarte clar", a spus Diaconu.

Comentarii

loading...