Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Niculae Bădălău, eliminat din conducerea Senatului

Niculae Bădălău, eliminat din conducerea Senatului

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a pierdut postul de vicepreședinte al Senatului, fiind înlocuit de Adrian Țuțuianu, joi, în prima zi a sesiunii parlamentare.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

01.02.2018 - 16:51

Bădălău l-a sprijinit pe Mihai Tudose, în momentul în care Dragnea a declanșat operațiunea de înlocuire a fostului premier. Mai mult, Bădălău a trimis membrilor PSD o scrisoare deschisă în care acuza faptul că în partid s-a suspendat democrația și în care propunea o ”conducere colectivă” a PSD. Spre deosebire de Bădălău, Țuțuianu a renunțat să îl mai susțină pe Tudose, după ce a primit un telefon de la Liviu Dragnea.
Dragnea ar fi dorit să îl schimbe pe Bădălău și din postul de președinte executiv, dar o astfel de mișcare este mai complicată, presupunând reunirea Congresului PSD.
Ecourile bătăliei din PSD s-au resimțit și la Comisia de învățământ din Senat. Ecaterina Andronescu a pierdut șefia acestei comisii în fața lui Liviu Pop. Atunci când s-a format Guvernul Dăncilă, Dragnea l-a dorit în postul de ministru al Educației pe Valentin Popa, sprijinit de PSD Suceava. Mutarea a făcut parte dintr-un plan mai larg de răsplătire a organizațiilor județene din Moldova, care i-au oferit sprijinul lui Dragnea, după un turneu în această zonă. Dacă Liviu Pop s-a retras de la Educație fără comentarii, Ecaterina Andronescu l-a contracandidat pe Popa atunci când s-a desemnat titularul portofoliului.

Zamfir (PNL) a pierdut Comisia economică

Și liberalii au operat o serie de schimbări în funcțiile pe care le dețin. Senatorul liberal Daniel Zamfir a fost schimbat de la şefia Comisiei economice, în locul său fiind desemnat Florin Cîţu. Zamfir a dat vina pe președintele PNL, Ludovic Orban. ”S-a vrut capul lui Zamfir, domnul Orban îl are, dar vreau să îi spun un lucru: eu sunt o nucă tare”, a comentat Daniel Zamfir.
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, recent, că senatorul liberal Daniel Zamfir ar urma să fie exclus din partid dacă ”va continua pe linia” unor ”atitudini neconforme cu deciziile partidului”. Chiar dacă Orban a făcut trimitere la o serie de proiecte pe zona economică, Zamfir este cunoscut pentru apropierea de PSD. Șefia Comisiei de apărare din Senat a fost preluată de Ion Marcel Vela, care l-a înlocuit pe Iulian Dumitrescu.

Comentarii

loading...