Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicolae Robu acuză USR că vrea să blocheze construirea unui nou corp al Spitalului Municipal

Primarul Nicolae Robu afirmă într-o postare pe Facebook că după ce liderii locali ai USR "au încercat să blocheze" proiectul de construire a unui complex sportiv şi de agrement din zona de nord a Timişoarei, acum "încearcă să blocheze" construirea unui nou corp de clădire.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2019 - 16:50

Noul corp de clădire ar urma să fie ridicat în curtea actualului Spital Municipal, pe locul unor spaţii de depozitare, iar parcarea publică subterană ar urma să aibă două niveluri.

Nicolae Robu susţine că în ultima jumătate de secol nu s-a realizat nimic semnificativ în infrastructura oraşului - pod, pasaj, stradă nouă, lărgire de arteră de trafic, spital, lăcaş de cultură, stadion etc., în timp ce în mandatul său, oraşul s-a schimbat 'radial'.

"Ne izbim acum de cei ce operează, dimpotrivă, cu deviza 'Nu fapte, vorbe!', fapte neputând să etaleze, iar la vorbe dovedindu-se meşteri mari", mai afirmă Nicolae Robu.

Liderul liberalilor timişeni mai menţionează că administraţia sa nu va lăsa Timişoara încă zece ani în condiţiile depăşite ale actului medical şi că noul corp al Spitalului Municipal va fi construit.

"Aşa cum am construit noul corp la Spitalul de Copii, care este aproape gata - demisol, parter, şase etaje şi pistă pentru elicopter pe acoperiş -, vom construi şi noul corp la Spitalul Municipal. Acum, nu peste zece ani (...). Evident, vom pleda în continuare pentru spitalul regional, o investiţie imensă ce nu poate fi susţinută de la bugetul local şi o vom face şi direct şi prin Alianţa Vestului, al cărei prim-preşedinte sunt", a mai scris Nicolae Robu pe Facebook.

În cadrul unei dezbateri publice care a avut loc în această săptămână la primărie pe tema construirii noului corp al Spitalului Municipal Timişoara, reprezentanţii USR au susţinut că este nevoie de un astfel de obiectiv, "dar nu în locul Parcului Botanic".

"Lipsa abordării integrate a pacientului presupune scăderea calităţii actului medical. Se perpetuează practica transportului pacienţilor cu salvarea sau deplasarea medicilor de la secţiile exterioare spitalului pentru consulturi interdisciplinare. Astfel, pacientul va avea în continuare parte de stres şi disconfort, serviciul de ambulanţă va rămâne supraaglomerat, vom risipi bani pe combustibil şi vom continua să avem o sursă de trafic ne necesară în oraş. (...). Chiar este bună ideea de a destructura un parc pentru o investiţie sustenabilă doar 15 ani? Suntem deficitari la capitolul spaţiului verde disponibil pentru fiecare locuitor (...), vom supraaglomera Piaţa Mărăşti şi de o vom suprapolua (...). USR Timişoara consideră acest PUZ inadecvat şi proiectul de extindere al Spitalului Municipal nefezabil. (...). Respingem categoric orice construcţie subterană, precum şi orice restrângere a parcului actual, deoarece, odată ce începem eliminarea spaţiului verde pentru construcţia de clădiri (indiferent de destinaţia acestora), deschidem o cutie a Pandorei care va fi aproape imposibil de închis. Putem construi parcări şi fără să distrugem spaţiul verde", susţin cei de la USR Timişoara.

Aceştia propun construirea unui spital municipal pe un alt teren, iar în locul actualului Municipal să rămână serviciile integrate de oncologie, şi construirea unui spital regional.

Comentarii

loading...