Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicolae Onea: "Procurorii DNA Ploiești sunt independenți"

Nicolae Onea infirmă acuzaţiile potrivit cărora procurorii au falsificat probe şi, întrebat de jurnalişti, a mărturisit că vorbeşte zilnic cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2018 - 15:08

După dezvăluirile şi înregistrările făcute publice de fostul deputat PSD, Vlad Cosma, şeful DNA Ploieşti a venit, în premieră, cu explicaţii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul instituţiei. Nicolae Onea infirmă acuzaţiile potrivit cărora procurorii au falsificat probe şi, întrebat de jurnalişti, a mărturisit că vorbeşte zilnic cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Vorbesc aproape zilnic cu doamna Kovesi.", a răspuns Onea.

La insistenţele jurnaliştilor, Nicolae Onea a venit cu mai multe precizări.

"Pot să vă ofer un răspuns, dar nu cred că are legătură cu situaţia pe care o discutăm. În activitatea DNA Ploişti nu intervine nimeni, procurorii sunt independenţi, dacă la asta vă referiţi.(...)La DNA Ploieşti procurorii sunt independenţi şi acţionează conform legii. Nici doamna Kovesi, nici altcineva nu intervine şi procurorii nu informează asupra dosarelor lor.", a completat şeful DNA Ploieşti, Nicolae Onea. 

După ce jurnaliştii l-au întrebat dacă s-a consultat cu Laura Codruţa Kovesi pe tema înregistrărilor, procurorul şef al DNA Ploieştia răspuns tranşant.

"Nu pot să vă răspund la această întrebare. Uneori vorbesc zilnic, fiind şefa mea ierarhică. Sunt probleme care trebuie să fie rezolvate. Aceste lucruri nu vă privesc pe dumneavoastră.", a conchis acesta.

Comentarii