8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă promite ajutor pentru industria autohtonă a laptelui

Nicolae Ciucă promite ajutor pentru industria autohtonă a laptelui

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, la Palatul Victoria, în cadrul consultărilor pe care le-a avut cu reprezentanţii sectorului agricol, industriei alimentare şi lanţurilor de magazine, că Guvernul a identificat resurse financiare din fonduri europene pentru susţinerea industriei autohtone a laptelui.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul întâlnirii au fost analizate efectele implementării soluţiilor de sprijin stabilite de Guvern, precum şi noi măsuri de susţinere a fermierilor şi industriei de profil, în scopul valorificării produselor agricole în beneficiul consumatorilor români.

„Pe toţi ne preocupă securitatea alimentară şi vrem să ştim că oamenii îşi pot permite să cumpere un litru de lapte din orice magazin. Ne dorim creşterea competitivităţii sectorului agricol în raport cu potenţialul pe care România îl are, precum şi prezenţa mai mare a producătorilor locali în lanţurile comerciale. De la nivelul Guvernului susţinem aceste două direcţii prin investiţii publice pentru dezvoltarea infrastructurii de depozitare şi procesare pentru micii producători, acordarea de facilităţi pentru procesatori şi finanţarea mecanismelor şi schemelor de susţinere, astfel încât banii europeni şi din bugetul naţional să ajungă la timp la fermierii români. Am convingerea că prin dialog şi respect pentru munca fiecăruia vom găsi soluţii pentru a depăşi acest impas”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Cadrul legislativ ce va permite industriei de lapte din România să depăşească dificultăţile pe care le întâmpină în această perioadă va fi agreat la următoarea întâlnire, care va avea loc marți, 11 aprilie, la Palatul Victoria.

Din partea autorităţilor, alături de premier, au mai participat Rareş Burlacu – preşedintele Agenţiei pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, reprezentanţi ai Cancelariei prim-ministrului, ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Consiliului Concurenţei.

Totodată, la întâlnire au participat şi reprezentanţii următoarelor asociaţii: Uniunea de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Taurin, Federaţia Crescătorilor de Bovine de România, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui şi Asociaţia de Vaci HolsteinRo, precum şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă